FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potvrđen identitet stradalog mađarskog nautičara

ŠIBENIK, 26. travnja 2005. (Hina) - Muškarac, koji je jutros oko 7 satipronađen mrtav u uvali Stupica na otoku Murteru, 50-godišnji jemađarski državljanin, šesti član posade jedrilice "Kiel" koja se sinoćoko 21,30 u nevremenu prevrnula između otoka Kukljar i Dužac,potvrdila je večeras glasnogovornica šibensko-kninske Policijskeuprave Rosanda Truta.
ŠIBENIK, 26. travnja 2005. (Hina) - Muškarac, koji je jutros oko 7 sati pronađen mrtav u uvali Stupica na otoku Murteru, 50-godišnji je mađarski državljanin, šesti član posade jedrilice "Kiel" koja se sinoć oko 21,30 u nevremenu prevrnula između otoka Kukljar i Dužac, potvrdila je večeras glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Rosanda Truta.

Nakon obdukcije, obavljene na Odjelu patologije Opće bolnice u Šibeniku, utvrđeno je da je smrt nastupila utapanjem.

Nitko od preostalih petero članova posade, a svi su mađarski državljani, nije u nesreći ozlijeđen.

Jedrilica "Kiel", biogradskih registracijskih oznaka, plovila je od Božave prema Vodicama kao sudionik regate "Miramar cup".

Prema očevidu, koji je obavio istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Igor Ninić, nesreća se dogodila kada je zbog jakog juga na jedrilici pukla kobilica, te se nakon prodora mora brod prevrnuo.

Jedan od članova posade prilikom prevrtanja pao je u more, dok su ostala petorica ostala ispod jedrilice, odakle ih je nakon kraćeg vremena izvukla posada druge jedrilice, također sudionika regate, i odvezla u Šibenik.

Dojavu o nesreći policija je primila sinoć oko 22,15 sati, a u spašavanju su sudjelovala dva broda Lučke kapetanije iz Šibenika i jedan brod Pomorske policije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙