FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki veleposlanik Frank u MUP-u zbog silovanja američke košarkašice

ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Američki veleposlanik u HrvatskojRalph Frank danas se u MUP-u sastao s državnim tajnikom togministarstva Ivicom Buconjićem koji ga je izvijestio o svemu što jepolicija poduzela i poduzima u slučaju nedavnog navodnog silovanjaameričke košarkašice u Gospiću.
ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Američki veleposlanik u Hrvatskoj Ralph Frank danas se u MUP-u sastao s državnim tajnikom tog ministarstva Ivicom Buconjićem koji ga je izvijestio o svemu što je policija poduzela i poduzima u slučaju nedavnog navodnog silovanja američke košarkašice u Gospiću.

U MUP-u se doznaje da je Buconjić izvijestio veleposlanika Franka da policija provjerava sve kako bi otkrila kako je došlo do propusta, odnosno kako je u policijskom priopćenju objavljen identitet žrtve i podrobno opisan način na koji je izvršeno seksualno nasilje, dok identitet počinitelja nije objavljen.

Policija, doznaje se, provjerava je li bilo još kakvih dodatnih propusta u obradi tog slučaja.

Buconjić je američkom veleposlaniku rekao i da su svi uzorci uzeti s mjesta događaja poslani na analizu u Centar za kriminalistička vještačenja, te mu obećao da će ga, čim policija okonča istragu, o svemu izvijestiti.

Hrvatski mediji danas su objavili da je Frank zbog policijskih propusta jučer prosvjedovao kod ministrice pravosuđa Vesne Škare Ožbolt, koja je također izrazila ogorčenost postupanjem gospićke policije.

Zbog sumnje da je 13. travnja silovao 28-godišnju američku košarkašicu Košarkaškog kluba Gospić-Industrogradnje policija je prošloga tjedna uhitila 57-godišnjeg J.M. iz Bilaja.

Košarkašica je policiji prijavila da je osumnjičeni, za kojega su dnevne novine pisale da je vlasnik gospićkog hotela "Ante", usred dana pokucao na vrata njene sobe i silovao ju.

Dok je identitet žrtve u priopćenju gospićke policije u potpunosti otkriven, za počinitelja su iznijeti samo inicijali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙