FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: U Bruxellesu bez procjena o sutrašnjem sastanku Hrvatska-EU

ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - U Luxembourgu se stiče dojam dadanas svi izbjegavaju davati bilo kakve procjene i komentare prijesastanka radne skupine Hrvatska-EU u utorak, te je gotovo nemogućedobiti reakcije ministara zemalja članica ili visokih europskihdužnosnika, izvješćuje u ponedjeljak za Deutsche Welle Alen Legović sasastanka Ministarskog vijeća EU-a u Bruxellesu.
ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - U Luxembourgu se stiče dojam da danas svi izbjegavaju davati bilo kakve procjene i komentare prije sastanka radne skupine Hrvatska-EU u utorak, te je gotovo nemoguće dobiti reakcije ministara zemalja članica ili visokih europskih dužnosnika, izvješćuje u ponedjeljak za Deutsche Welle Alen Legović sa sastanka Ministarskog vijeća EU-a u Bruxellesu.

Ministri vanjskih poslova Europske Unije danas su otvorili sastanak Ministarskog vijeća raspravom o financijskim perspektivama za razdoblje od 2007. do 2013. godine, a na dnevnom redu je i zapadni Balkan, dok je kruna dana potpisivanje pristupnih sporazuma s Bugarskom i Rumunjskom, izvješćuje Legović.

U utorak, drugi dan ministarskog sastanka, prvi put će se sastati radna skupina EU-a, zadužena za procjenu suradnje Hrvatske s Haškim sudom.

Legović u vijesti navodi kako je europski povjerenik za proširenje Olli Rehn na upit kako komentira najnovije najave iz Banskih dvora da se priprema smjena hrvatskog ministra unutarnjih poslova odgovorio: "Bolje je komentirati sutra nakon novog izvješća del Ponte, pa ćemo pojasniti što od hrvatske Vlade očekujemo".

Upitan da li je zaista toliko velika razlika između Rumunjske i Bugarske s jedne strane i Hrvatske s druge, da ove dvije zemlje potpisuju pristupni sporazum u trenutku kada Hrvatska nije niti započela pregovore o članstvu povjerenik Rehn se nasmiješio i rekao kako je uvjeren da će Hrvatska kada riješi preostalo otvoreno pitanje suradnje s Haaškim sudom vrlo brzo napredovati u pregovorima s Europskom Unijom, javlja Legović.

Austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik izjavila je kako je glede Hrvatske austrijsko stajalište da se što je prije moguće započnu pristupni pregovori. Plassnik smatra da je sutra važno uspostaviti pravi dijalog između glavne tužiteljice del Ponte i hrvatskog izaslanstva koje će predvoditi hrvatski premijer Sanader, premda to neće biti jednostavno, jer luxemburško predsjedništvo održava odvojene sastanke s glavnom tužiteljicom i hrvatskim izaslanstvom, izvješćuje Legović.

"U Luxembourgu se stiče dojam da danas svi izbjegavaju davati bilo kakve procjene i komentare prije sutrašnjeg sastanka radne skupine Hrvatska-EU, pa je bilo gotovo nemoguće dobiti reakcije ministara zemalja članica ili visokih europskih dužnosnika", primjećuje Legović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙