FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janša: Zajednički sastanak s hrvatskom vladom čim se usklade izjave

LJUBLJANA,6. travnja(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša izjavio jeu srijedu da će do zajedničkog sastanka hrvatske i slovenske vlade, očemu se je na svom prvom sastanku u Mokricama prije nekoliko mjesecidogovorio s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, doći kad se uskladetekstovi izjave o izbjegavanju graničnih incidenata i sporazum oizbjegavanju dvostrukog oporezivanja.
LJUBLJANA,6. travnja(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša izjavio je u srijedu da će do zajedničkog sastanka hrvatske i slovenske vlade, o čemu se je na svom prvom sastanku u Mokricama prije nekoliko mjeseci dogovorio s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, doći kad se usklade tekstovi izjave o izbjegavanju graničnih incidenata i sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

Janša je na konferenciji za novinare rezimirao rezultate prvih mjeseci djelovanja svoje vlade.

Odgovarajući na pitanje o odnosima s Hrvatskom i o tome kako teku pripreme za zajednički sastanak vlada koji se očekuje u bliskoj budućnosti, Janša je rekao da se čeka usklađivanje dvaju sporazuma na kojima se u međuvremenu radi.

"Usklađujemo dva sporazuma, onaj o izbjegavanju graničnih incidenata i sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Kad budu usklađeni, bit će vjerojatno pravi trenutak za sastanak obiju vlada", rekao je Janša.

Ocjenjujući stanje koje je njegova vlada naslijedila od bivše, Janša je među rijetka područja na koje nije imao kritički primjedbi ubrojio međunarodni položaj Slovenije, kojeg je ocijenio dobrim. Dodao je, međutim, da je prijašnja vlada ostavila previše otvorenih pitanja u odnosima s Hrvatskom i da je pred lanjske izbore "pretjeranim reakcijama" nakon nekih graničnih incidenata s Hrvatskom pravila pogreške.

Kritički se osvrnuo na zatečeno stanje državne blagajne i javne uprave koju je zatekao preuzimajući dužnost, ocijenivši to stanje prilično teškim. Po njegovim riječima, većina teškoća proizlazi iz "nedovršenih ili nezapočetih reformi" na raznim područjima kao što su porezni sustav, privatizacija i stimuliranje poduzetničke atmosfere.

(Hina) xfl ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙