FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 26. travnja

ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 26. travnja.
ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 26. travnja.

ZAGREB - Državni zavod za intelektualno vlasništvo, povodom obilježavanja Svjetskog dana intelektualnog vlasništva, na konferenciji za novinare predstavit će nacrt nacionalne strategije sustava intelektualnog vlasništva. Ta će strategija na prihvaćanje biti predložena hrvatskoj Vladi, a ujedno će biti predstavljene aktivnosti vezane za obilježavanje 110. godišnjice Zakona o patentu koje će se održati 7. srpnja. Čelnici Zavoda govorit će i o novom Zakonu o zastupanju u području prava industrijskog vlasništva, koje je Hrvatski sabor donio 14. travnja, a javnosti će biti predstavljen i promotivni spot Svjetske organizacije intelektualnog vlasništva o problemu povrede autorskih prava piratstvom (11,00 sati, Velika dvorana Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Vukovarska 78).

KOPRIVNICA - Prehrambena industrija Podravka na konferenciji za novinare predstavit će poslovne rezultate kompanije za 2004. godinu te planove za naredno poslovno razdoblje. Grupa Podravka, po ranije objavljenim podacima, u poslovnoj je 2004. godini ostvarila neto dobit od 94,13 milijuna kuna, što je znatno povećanje u odnosu na godinu ranije kada je dobit iznosila 9,96 milijuna kuna, stoji u nerevidiranom poslovnom izvješću Podravke koje prenosi Zagrebačka burza. Ukupni prihodi Grupe Podravka lani su iznosili 3,49 milijardi kuna i bili su 1,02 posto viši nego u godini ranije.Prihodi od prodaje u zemlji ostvareni su u iznosu od 1,77 milijardi kuna, što je porast od 1,2 posto, a prihodi od prodaje u inozemstvu povećani su za 3,8 posto, na 1,52 milijarde kuna (13,30 sati, Podravkin gastronomski centar - Štagelj).

OPATIJA - Stručna konferencija "Microsoft WinDays 2005.", koja će biti otvorena u Opatiji, okupit će vodeće IT profesionalce i menadžera te predstaviti najnovije softverske tehnologije u procesima poslovanja i strateškog odlučivanja. Sva događanja, od predavanja i okruglih stolova o uvođenju, održavanju, razvijanju i upravljanju informacijskom tehnologijom te zaštiti korisnika, obuhvaćaju dvije glavne teme - tehnologiju i poslovanje (15 sati, hotel Kvarner). Uoči svečanog otvaranja skupa, bit će održana konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen program "Microsoft WinDays 2005." (13,30 sati, hotelu Milennium).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatskog autokluba (HAK) na konferenciji za novinare objavit će rezultate EuroTAP-a (partnerstva 11 europskih autoklubova) na projektu procjene 150 europskih tunela. Osim dobivenih rezultata, među kojima se nalaze i dva hrvatska tunela, na konferenciji će biti riječi i o usklađivanju nacionalnih zakona glede zahtjeva za povećanje sigurnosti prometa u tunelima, nužnom informiranju javnosti kako sigurno voziti kroz tunele i kako se ponašati u slučaju kvara, požara ili nezgode te zahtjevima i propisima EU direktive o minimalnim sigurnosnim zahtjevima za tunele u transeuropskoj cestovnoj mreži (10,00 sati, HAK, Avenija Dubrovnik 44).

KOPENHAGEN - Poslovna konferencija "Sapphire 05", koja se u Kopenhagenu održava od 26. do 28. travnja, okupit će oko 5000 sudionika, korisnika, potencijalnih korisnika i partnera tvrtke SAP, od kojih 30-ak iz Hrvatske. Na konferenciji će biti riječi o strategiji daljnjeg razvoja i poslovnim planovima te tvrtke, s regionalnim naglascima, uključujući i Hrvatsku.

ZAGREB - Ukupni plasmani banaka nebankarskom sektoru u Hrvatskoj su na kraju veljače ove godine iznosili 128,1 milijardu kuna, te su zadržali godišnju stopu rasta sa kraja prošle godine od 14,3 posto. Pritom su plasmani stanovništvu imali dvostruko veću stopu rasta, od 17,6 posto, od stope rasta plasmana poduzećima, koja je iznosila 8,7 posto. U prva dva mjeseca ove godine pak, u odnosu na kraj 2004., ako se isključi utjecaj tečaja, ukupni su plasmani porasli 2,1 posto, podaci su iz travanjskog Biltena Hrvatske narodne banke. Ukupni krediti stanovništvu krajem veljače dostigli iznos od 65,56 milijardi kuna, a u odnosu na kraj prošle godine povećani su za 285 milijuna kuna. Na godišnjoj su razini, u odnosu na isti mjesec 2004., krediti stanovništvu u veljači ove godine nominalno bili veći za 9,8 milijardi kuna ili za 17,6 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙