FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 14. travnja

ZAGREB, 13. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 14. travnja.
ZAGREB, 13. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 14. travnja.

ZAGREB - Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) i Agencija Vlade SAD-a za međunarodni razvoj (USAID) potpisat će Sporazum o partnerstvu za tehničku potporu razvoju malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj. Sporazum je dio projekta Poduzetna Hrvatska, utemeljenog od strane USAID-a (10,00 sati, Strossmayerov trg 9).

ZAGREB - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisat će ugovore, ukupne vrijednosti 1,8 milijuna kuna, za provođenje energetskih audita, te organiziranje demonstracijskih aktivnosti iz područja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora. Ugovori će se, nakon provedenog natječaja, potpisati sa deset institucija, fakulteta ili tvrtki. Energetski auditi podrazumijevaju snimanje stvarnog stanja i predlaganje provedivih mjera uštede energije, kako u industriji tako i u javnom i uslužnom sektoru, a iskustva drugih zemalja pokazuju da su tako moguće uštede od 10-15 posto energije (13,00 sati, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Vukovarska 78).

ZAGREB - Čelnici Zaklade za promicanje gospodarskih interesa predstavit će rezultate Zakladina istraživanja o odnosu hrvatskih institucija, udruženja i poduzeća prema komuniciranju i lobiranju u institucijama Europske unije (11,00 sati, Masarykova 22/I).

ZAGREB - U povodu održavanja grupe međunarodnih sajmova Graditeljstvo, Interklima, Elcro i Obrtništvo koji se održavaju na Zagrebačkom velesajmu (ZV) od 19. do 23. travnja, Uprava ZV-a održat će najavnu konferenciju za novinare (11,00 sati, ZV, Klub izlagača, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Hrvatski autoklub (HAK) predstavit će nova članska prava i pogodnosti svojih članova. Bit će potpisani i ugovori HAK-a i tvrtki i udruženja koji omogućuju te nove pogodnosti (11,00 sati, Avenija Dubrovnik 44).

ZAGREB - Zagrebačka županija predstavit će novu robnu marku sušenog sira "Dragec". Glavni cilj tog projekta je stvaranje prepoznatljivih marki sira Zagrebačke županije te edukacija proizvođača mlijeka radi uspješnije proizvodnje (10,00 sati, The Regent Esplanade Hotel, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Cijene poljoprivrednih proizvoda pri proizvođačima, iz otkupa i prodaje pravnih osoba i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, u Hrvatskoj su u veljači zabilježila rast u odnosu na prethodni mjesec za 4,1 posto, a u odnosu na isti mjesec prošle godine za 5,8 posto. Podaci Državnog zavoda za statistiku o cijenama iz otkupa i prodaje po pojednim robama pokazuju da je u veljači proizvođačka cijena živih goveda porasla za 5,8 posto prema mjesecu prije, a za 21,6 posto u odnosu na veljaču 2004. Istodobno je cijena živih svinja povećana za 2,1 posto prema siječnju, dok je u odnosu na veljaču lani bila viša za 24,5 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙