FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za ponedjeljak, 25. travnja

ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 25. travnja.
ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 25. travnja.

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade Damir Polančec održat će konferenciju za novinare o aktualnim gospodarskim pitanjima (zgrada Vlade, Trg Sv. Marka 2 u 10 sati).

ZAGREB - Poboljšanje uvjeta poduzetničkog poslovanja, te novine koje donosi Stečajni zakon teme su sastanka ministrice pravosuđa Vesne Škare Ožbolt i predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca Emila Tedeschija. Nakon sastanka ministrica pravosuđa i predsjednik HUP-a dat će izjave za medije (Ministarstvo pravosuđa, Republike Austrije u 12,45 sati).

ZAGREB - Hrvatski bruto inozemni dug krajem veljače iznosio je 22,53 milijardi eura, što je 139 milijuna eura manje nego li krajem prošle godine, pokazuju najnoviji podatci Hrvatske narodne banke. Nakon znatnog porasta u posljednjem mjesecu prošle godine u kojemu je inozemni dug porastao za 772 milijuna eura i tako krajem godine dosegnuo 22,67 milijardi eura, u prva dva mjeseca ove godine bilježi se blago smanjenje ukupnog inozemnog duga. Na to je utjecalo smanjenje duga sektora banaka i države, dok je s druge strane inozemni dug povećao sektor poduzeća. Banke su svoj ino dug u prva dva mjeseca ove godine smanjile za 312 milijun eura, na 7,34 milijardi eura krajem veljače. Država je pak vanjski dug smanjila za 37,7 milijuna eura, na 7,19 milijardi eura krajem veljače. Nasuprot ta dva, ostali domaći sektori, odnosno ponajprije tvrtke, svoj su dug povećali za 159 milijuna eura i krajem veljače on je dosegnuo 5,95 milijardi eura.

ZAGREB - U Hrvatskoj se bilježe vrlo velike razlike u visini stopa nezaposlenosti među pojednim županijama koje se kreću od najnižih 6,1 posto u Istarskoj do najviših čak 32,9 posto u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Po najvišoj stopi nezaposlenosti slijedi Sisačko-moslavačka županija, sa 30,9 posto, a među najnižim Grad Zagreb, sa stopom registrirane nezaposlenosti od 7,8 posto krajem prošle godine, pokazuju podaci iz Analitičkog biltena Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Podaci o stopama nezaposlenosti po županijama na kraju 2004. godine, izneseni u najnovijem Analitičkom biltenu HZZ-a, temelje se na podacima tog Zavoda o nezaposlenima i podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o zaposlenima krajem prošlogodišnjeg prosinca.

Urednica: Davorka Stanešić

tel. 01/4808 680

fax 01/4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙