FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet iz kavu

ZAGREB, 13. travnja 2005. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 13. travnja 2005. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

DŽAKARTA - Predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono objavio je kako je zamoljen da žrtvom 1.000 ovaca spriječi nove potrese u Indoneziji, no on je odbacio takvu molbu temeljenu na praznovjerju. "Primio sam brojne SMS poruke 'Molimo vas Gospodine predsjedniče, zakoljite 1.000 ovaca',", objavio je šef države. Kako prenosi službena agencija Antara, Yudhoyono je odbacio takav zahtjev kazavši da za niz potresa koji su pogodili Indoneziju postoji znanstveno objašnjenje. Vjerovanje u paranormalne pojave vrlo je rašireno u Indoneziji, golemom arhipelagu s najvećom muslimanskom populacijom na svijetu gdje žive još i manjinske kršćanske i hinduske zajednice te zajednice animista.

BERN - Talijanski i retoromanski, dva od četiri službena jezika u Švicarskoj, sve su manje u upotrebi u odnosu na francuski i njemački, izvijestio je u utorak Savezni ured za statistiku. Njemački je zastupljen kod 63,7 posto stanovništva, francuski koristi 20,4 posto, talijanski 6,5 posto, a retoromanskim govori tek 0,5 posto stanovništva. Jezikoslovci koji su sudjelovali u istraživanju smatraju da je daljnja egzistencija ovog četvrtog službenog jezika upitna. Oni su također ustanovili da u tvrtkama diljem zemlje engleski jezik postaje sve važniji jezik u komunikaciji. Došli su do zaključka da je engleski općenito zastupljeniji od francuskog u njemačkoj Švicarskoj ili njemačkog u francuskoj Švicarskoj.

LJUBLJANA - Mladu slovensku učiteljicu razredne nastave šokiralo je otkriće da su se njene fotografije u Evinu kostimu pojavile na internetu, pa ih njeni učenici razmjenjuju elektronskom poštom, piše ljubljanski list Dnevnik. "Na školi smo iznenađeni. Riječ je o dobroj učiteljici, no iako su slike njena privatna stvar, sve skupa utječe na atmosferu u školi, pa smo o tome obavijestili ministarstvo školstva i pedagoški zavod", izjavila je za list ravnateljica škole u jednom gradiću sjeverno od Ljubljane. "Svjesna sam što se dogodilo, to je bolno iskustvo s kojim ću se morati suočiti", rekla je mlada učiteljica koja tvrdi da nije dala dozvolu da se slike objave. List piše da je na fotografijama i njen zaručnik s kojim se uskoro namjerava vjenčati.

LOS ANGELES - Britney Spears objavila je u utorak da je trudna i tako je okončala višemjesečno nagađanje oko toga je li odlučila početi karijeru majčinstva. Spears (23), koja se u rujnu udala za plesača Kevina Federlinea, sretnu je vijest svojim obožavateljima objelodanila na svom službenom web siteu: "Konačno je kucnuo trenutak da s vama podijelimo naše predivne vijesti, da očekujemo naše prvo dijete. Govorkalo se da sam u bolnici ovog vikenda. Kevin i ja želimo da svi znate da je sve u redu. Zahvaljujemo na vašim mislima i molitvama. Britney i Kevin." Spears je postala svjetski pop fenomen krajem 90-ih i prodala je više od 60 milijuna albuma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙