FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 1. travnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 1. travnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

REGENSBURG - Na iznenađenje i užas Nijemaca, opću predodžbu o njima kao o najradišnijem narodu u Europi koji stalno radi, u potpunosti je u pitanje dovelo najnovije istraživanje koje je pokazalo da su oni zapravo stalno umorni i da, dok drugi Europljani rade ili se zabavljaju, čvrsto spavaju u svojim krevetima. Ironija je u tome što su Nijemci umorni zato što u pravilu rano ustaju i rano liježu, tvrde autori istraživanja. Čak 29 posto ih ustaje prije 6 sati ujutro, što je gotovo dvostruko više u odnosu na Britance, Španjolce i većinu drugih naroda, gdje se brojka vrti negdje oko 15 posto.

SYDNEY - Sva istraživanja pokazuju da se muškarci bolje snalaze izvan braka nego žene no dvije trećine razvoda u Australiji pokreću žene, pokazalo je istraživanje sveučilišta u Melbournu koje je naručila australska vlada. Nakon razvoda zdravlje muškaraca se poboljšava dok se zdravlje žena pogoršava, karijere muškaraca napreduju dok karijere žena propadaju, muškarci postaju samouvjereni, a žene gube samopoštovanje, no, kako je pokazalo istraživanje, muškarci u razdoblju prije razvoda svoje brakove ocjenjuju mnogo boljima nego žene. U godini koja prethodi razvodu 55 posto muškaraca svojim je brakovima dala ocjenu 8 na skali do deset, dok je 38 posto žena svojim brakovima davalo negativnu ocjenu.

OSLO - Bikini kupaći kostimi za male djevojčice bit će povučeni iz prodaje zbog kritika ministrice u norveškoj vladi koja je ocijenila da je grudnjak dio odjeće neprimjeren za djecu, piše norveški list Verdens Gang. "Izuzetno je glupo skrojiti bikinije s grudnjacima za jednogodišnjakinje", kazala je ministrica za djecu i obitelj Laila Daavoey za Verden Gang. "To je prestrašna komercijalizacija djetinstva. Djeca nisu žene. Bikiniji na maloj djeci način su da se djeca povezuju sa seksualnošću. Tome moramo reći 'Ne'", ocijenila je ministrica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙