FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 8. travnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 8. travnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LJUBLJANA - Zastupnik slovenskog parlamenta, nezadovoljan izborom vina i ponašanjem konobara u ljubljanskom lokalu gdje je slavio imendan, pozvao je u pomoć policiju preko broja za hitne intervencije: "Ovdje zastupnik, taj i taj, inače doktor fizike", piše mariborski list "Večer". Taj 40-godišnji zastupnik, izabran lani u parlament na listi jedne jake oporbene stranke, prijetio je konobarima jer nisu imali vino koje je želio naručiti niti knjigu žalbi, a policajcima je obećao pokretanje parlamentarne istrage jer su kasnili na mjesto događaja. Incident je potvrdio glasnogovornik slovenske policije. Protiv zastupnika je pokrenuta istraga za neprilično ponašanje prema službenim osobama i remećenje javnog reda i mira, a njegova se stranka javno ispričala za nemili događaj.

LONDON - Čak su i vremenske prilike protiv vjenčanja britanskog princa Charlesa i Camille Parker-Bowles - britanski meteorolozi naime najavljuju da će u subotu, kada bi se trebalo održati vjenčanje, u Londonu biti vrlo hladno. Prema britanskim meteorolozima, temperature će u subotu u Londonu biti šest stupnjeva niže od prosječnih temperatura za ovo doba godine. Britanski tisak navodi da je to još jedan udarac vjenčanju Charlesa i Camille. Vjenčanje se trebalo održati u petak, ali je moralo biti odgođeno zbog sprovoda pape Ivana Pavla II.

VARŠAVA - Trojica dječačića rođena u srijedu u razmaku od dvije minute u klinici u Bytomi na jugu Poljske zvat će se Jan, Pawel i Karol u počasti Karolu Wojtyli, rekao je njihov sretni otac, a prenose mediji. "U ovom tako posebnom trenutku željeli smo Papi odati počast. Mislimo da će naši sinovi bit sretni da se tako zovu", rekao je Janusz Adamiec. Trojica dječaka rođena su u srijedu ujutro u razmaku od dvije minute, porod je prošao bez teškoća te se i dječaci i majka osjećaju dobro.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙