FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Samo polovica mladih Nijemaca zna što znači holokaust

BERLIN, 23. travnja 2005. (Hina/dpa) - Tek svaki drugi Nijemac mlađi od24 godine zna da pojam holokaust označava masovno ubijanje židovatijekom nacističkog režima, objavio je u subotu list Die Welt.
BERLIN, 23. travnja 2005. (Hina/dpa) - Tek svaki drugi Nijemac mlađi od 24 godine zna da pojam holokaust označava masovno ubijanje židova tijekom nacističkog režima, objavio je u subotu list Die Welt.

List navodi da je to rezultat zajedničkog istraživanja s televizijskom mrežom ZDF o tome koliko mladi Nijemci poznaju povijest, a u kojemu je holokaust bio samo jedno od 17 pitanja.

Na pitanja je odgovaralo 1.087 Nijemaca starijih od 18 godina. I dok je samo polovica razumjela značenje riječi holokaust, četvoro od pet ispitanika izjavilo je kako su potpuno svjesni posljedica nacističkog stava o rasnom pitanju.

Studija je, među ostalim, pokazala da su muškarci bolji poznavatelji povijesti od žena. Tako primjerice, vezano za holokaust, dvostruko više žena nego muškaraca nije znalo značenje tog pojma, a pokazalo se i da povijesne činjenice bolje poznaju istočni od zapadnih Nijemaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙