FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čestitka ministra Biškupića Branku Lustigu

ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski ministar kulture BožoBiškupić uputio je danas brzojavnu čestitku uglednom redateljuhrvatskoga podrijetla Branku Lustigu u povodu nagrade "Everlastingspirit award" koju su Lustigu dodijelili američki predstavniciMemorijalne ustanove za proučavanje Holokausta Yad Vashem uJeruzalemu.
ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski ministar kulture Božo Biškupić uputio je danas brzojavnu čestitku uglednom redatelju hrvatskoga podrijetla Branku Lustigu u povodu nagrade "Everlasting spirit award" koju su Lustigu dodijelili američki predstavnici Memorijalne ustanove za proučavanje Holokausta Yad Vashem u Jeruzalemu.

"Uspomene koje nosite u sebi, jer ste nažalost i osobno svjedočili o stravičnim događajima žrtava holokausta i koje ste tako vjerodostojno predočili u svijet filma kako se nikad ne bi zaboravile, donijele su Vam priznanje Memorijalne ustanove za proučavanje holokausta Yad Vashem", navodi se u brzojavu.

Uz najiskrenije čestitke koje je ministar Biškupić uputio Lustigu u osobno ime te u ime Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u brzojavu stoji da su Lustigova "osobna sjećanja neprocjenjiva u nastojanjima da se nikad ne zaboravi mučenička smrt milijuna Židova".

Kad je pak riječ o nagradi koje je Lustig laureat, ministar Biškupić ističe da je "nagrada Yad Vashema - za koji kažu da je jedan od najznačajnijih stupova moralne povijesti čovječanstva - priznanje za vrhunski filmski rad kojim promičete i dio hrvatske kulture u svijetu".

Branko Lustig primio je spomenutu nagradu u srijedu navečer na proslavi u hotelu Beverly Hilton u Los Angelesu.

Yad Vashem osnovan je 1953. posebnim zakonom izraelskoga parlamenta Knesetta s osnovnom zadaćom čuvanja sjećanja na šest milijuna Židova umrlih mučeničkom smrću tijekom Drugoga svjetskog rata.

(Hina) xipet/pp yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙