FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba "Židovski glazbenici iz Hrvatske žrtve Holokausta"

ZAGREB, 10. travnja 2005. (Hina) - U povodu 60. obljetnice oslobođenjaod fašizma u galeriji "Milan i Ivo Steiner" u Zagrebu danas je svečanootvorena dokumentarna izložba "Židovski glazbenici iz Hrvatske - žrtveHolokausta".
ZAGREB, 10. travnja 2005. (Hina) - U povodu 60. obljetnice oslobođenja od fašizma u galeriji "Milan i Ivo Steiner" u Zagrebu danas je svečano otvorena dokumentarna izložba "Židovski glazbenici iz Hrvatske - žrtve Holokausta".

Riječ je o notnim materijalima i ostavštini glazbenih umjetnika svih struka, koji su svoj život izgubili u holokaustu na temelju rasnih zakona, istaknuo je autor izložbe Branko Polić.

Istaknuvši kako su sa žrtvama holokausta nestali i mnogi njihovi dragocjeni rukopisi, pisma ili fotografije, Polić je dodao kako su zadnjih desetljeća velik napor uložili muzikolozi pišući o Oskaru Jozefoviću, Žigi Hirschleru ili Rikardu Schwartzu.

Polić je upozorio kako bi nedvojbeno trebalo tragati za ostavštinama onih koji nisu zaslužili da budu zaboravljeni, zapitavši se koliko bi toga lijepog i vrijednog pružili ljubiteljima glazbe da njihovi životi nisu tako okrutno prekinuti.

Izložba se može razgledati do 8. svibnja, a na zatvaranju izložbe bit će izveden i svečani koncert djela nekih od skladatelja predstavljenih na izložbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙