FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski premijer potvrdio načelo jedne Kine

ŠANGAJ, 23. travnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski premijer Jean-PierreRaffarin u subotu je u Šangaju ponovio da je Francuska "privrženacjelovitosti Kine", ne propustivši, međutim, reći da je dijalog jediniispravni način riješavanja sporova.
ŠANGAJ, 23. travnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski premijer Jean-Pierre Raffarin u subotu je u Šangaju ponovio da je Francuska "privržena cjelovitosti Kine", ne propustivši, međutim, reći da je dijalog jedini ispravni način riješavanja sporova.

"Francusko je stajalište uvijek bilo isto, radi se o načelu jedne Kine...i želja nam je da tu stratešku orijentaciju svi priznaju", kazao je Raffarin studentima na šangajskom sveučilištu.

"Isto tako mislimo da je napredak moguć dijalogom, razmjenom stajališta. Svagdje u svijetu postoje razmimoilaženja i sporovi. Politički dijalog je jedini način rješavanja sporova", dodao je.

Poručio je da Kina mora zajedno sa svojim susjedima osmisliti novu regionalnu "konstrukciju", te da svoje susjede mora uvjeriti u miroljubivost svoje uloge na svjetskoj sceni.

Kineski je parlament 14. ožujka izglasao antisecesijski zakon kojim se omogućuje primjena sile u slučaju da Tajvan proglasi neovisnost. SAD i Japan su oštro kritizirali taj zakon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙