FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peking radi na ratifikaciji UN-ove konvencije o građanskim i političkim pravima

PEKING, 21. travnja 2005. (Hina/AFP) - Kina i dalje radi naratifikaciji UN-ove konvencije o građanskim i političkim pravima, kojuje potpisala 1998., izjavio je u četvrtak premijer Wen Jiabao u povoduposjeta Kini njegova francuskog kolege Jeana-Pierrea Raffarina.
PEKING, 21. travnja 2005. (Hina/AFP) - Kina i dalje radi na ratifikaciji UN-ove konvencije o građanskim i političkim pravima, koju je potpisala 1998., izjavio je u četvrtak premijer Wen Jiabao u povodu posjeta Kini njegova francuskog kolege Jeana-Pierrea Raffarina.

"Upravo smo angažirani na pokušaju da riješimo ovo pitanje čiji bi krajnji rezultat trebala biti ratifikacija konvencije što je prije moguće", rekao je Wen na konferenciji za novinare održanoj zajedno s predsjednikom francuske vlade. Podsjetio je na angažmane poduzimane i ranije u više navrata, no, objasnio je da se do sada nije uspio postići dogovor o točnome datumu.

"S premijerom Raffarinom razgovarao sam o pripremnim koracima koje smo poduzeli s raznim, za to stručnim službama", rekao je Wen, objasnivši kako među ostalim Vrhovni sud radi na sustavnom proučavanju pitanja smrtnih kazni (koje su u Kini brojnije nego u bilo kojoj drugoj zemlji na svijetu) te na pitanju reforme programa radne reedukacije.

Wen Jiabao je konferenciju za novinare iskoristio kako bi ponovno istaknuo da službeni Peking smatra kako bi Vatikan trebao prekinuti diplomatske odnose s Tajvanom i suzdržati se od miješanja u unutarnje poslove Kine čiji bi krajnji cilj bio normalizacija odnosa s Pekingom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙