FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U požaru u Parizu 20 mrtvih

PARIZ, 15. travnja 2005. (Hina/Reuters) - U požaru koji je u petakizbio u hotelu u centru Pariza, koji koriste imigranti i turisti,poginulo je najmanje 20 osoba uključujući desetero djece, objavila jepolicija.
PARIZ, 15. travnja 2005. (Hina/Reuters) - U požaru koji je u petak izbio u hotelu u centru Pariza, koji koriste imigranti i turisti, poginulo je najmanje 20 osoba uključujući desetero djece, objavila je policija.

Među pedesetak ozlijeđenih nalaze se američki, portugalski, ukrajinski i afrički državljani, a broj mrtvih mogao bi još porasti jer je 11 ljudi teško ozlijeđeno, rekao je glasnogovornik vatrogasaca.

Francuski Crveni križ objavio je kako se radi o jednom od najtežih požara u Parizu u posljednjih 20 godina.

Nije bilo nikakve eksplozije ili neposredne sumnje u podmetnuti požar koji je zahvatio šesterokatni hotel Opera, u blizini robne kuće Galeries Lafayette. Buknuo je poslije 2 sata u noći, a uzrok još nije poznat. Hotel ima samo jednu zvjezdicu i nudi samo osnovne usluge.

Vjeruje se da je u hotelu u trenutku izbijanja požara bilo 76 ljudi.

Mjesto nesreće posjetio je ministar unutarnjih poslova Dominique de Villepin, a premijer Jean-Pierre Raffarin naložio je da se gostima hotela pronađe drugi smještaj.

Francuska Komunistička partija i antirasističke skupine objavile su da tragedija zorno ukazuje na loše životne uvjete mnogih imigranata u Francuskoj i pozvale na detaljnu istragu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙