FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 21. travnja

ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 21. travnja
ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 21. travnja

MOSKVA - Posjet predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa. Radi se o prvom posjetu predsjednika ovog saziva Komisije Rusiji otkako je stupio na dužnost, zakazanom nešto manje od tri tjedna pred summit EU-Rusija. Razgovarat će se o suradnji na područjima gospodarstva, pravosuđa, sigurnosti, znanosti i kulture.

RIM - Nakon što je u srijedu premijer Silvio Berlusconi ponudio ostavku, a potom ponudio novo formiranje vlade, talijanski predsjednik Carlo Azeglio Ciampi je za četvrtak ujutro najavio konzultacije. Ciampi je Berlusconijevu ostavku primio sa "zadrškom", zatraživši da vlada nastavi obavljati tekuće poslove.

VILNIUS - Neformalni sastanak Vijeća Rusija-NATO na razini ministara vanjskih poslova održat će se u četvrtak u Vilniusu, a njegove teme bit će daljnje perspektive suradnje i aktualna međunarodna pitanja. Rusko izaslanstvo vodit će ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

PEKING - Francuski premijer Jean-Pierre Raffarin nalazi se u posjetu Kini (do 24. travnja). Središnja tema razgovora biti će gospodarski odnosi. Očekuje se potpisivanje sporazuma o prodaji 30 zrakoplova Airbus kineskim zrakoplovnim kompanijama. Također će se razgovarati i o ukidanju embarga EU na prodaju oružja Kini.

VATIKAN - Sveta stolica će, drugi dan pontifikata pape Benedikta XVI., objaviti predviđena putovanja novog poglavara Katoličke crkve u Italiji i inozemstvu.

BUKUREŠT - Posjet ukrajinskog predsjednika Viktora Juščenka.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Robertino Šalinović

Prijepodne: Duška Gerić-Koren

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Večer: Domagoj Janković

Tel. 385 1 4808 645

Fax 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙