FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TV: Irački otmičari prijete ubojstvom rumunjskih talaca

DUBAI, 22. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Irački otmičari dali surumunjskoj vladi četverodnevni rok za povlačenje njezinih vojnika izIraka uz prijetnju da će u protivnom smaknuti troje rumunjskihnovinara otetih prošlog mjeseca, javlja u petak televizija AlJazeera.
DUBAI, 22. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Irački otmičari dali su rumunjskoj vladi četverodnevni rok za povlačenje njezinih vojnika iz Iraka uz prijetnju da će u protivnom smaknuti troje rumunjskih novinara otetih prošlog mjeseca, javlja u petak televizija Al Jazeera.

"Dali su rumunjskoj vladi rok od četiri dana od datuma objave videosnimke u kojemu mora povući svoje snage iz Iraka ili će ih ubiti", javlja katarska televizijska kuća.

TV je prikazala novu snimku na kojoj su prikazana dvojica muškaraca i jedna žena, ekipa rumunjske televizije oteta 28. ožujka u Bagdadu.

Otmičari pozivaju "rumunjski narod na prosvjede kako bi pritisnuli rumunjsku vladu", javlja Al Jazeera a snimka prikazuje posebno i četvrtog taoca, Mohamada Munafa, prevoditelj koji ima američko, rumunjsko i iračko državljanstvo.

S puškama dvojice otmičara uperenima u njegovu glavu Munaf poziva američkog predsjednika Gerogea W. Busha da intervenira za njegovo oslobođenje.

Otmičari su pripadnici dosad nepoznate skupine "Eskadroni Mu'adh bin Jebela", islamske povijesne ličnosti.

U protekloj godini u Iraku je bilo oteto 150 stranaca, od kojih je trećina ubijena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙