FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talabani: Iz Tigrisa izvučeno 50 tijela iračkih talaca

BAGDAD, 20. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Tijela 50 osoba, za koje sevjeruje da su oteti u blizini Bagdada početkom tjedna, pronađena su usrijedu u rijeci Tigris, izvijestio je irački predsjednik JalalTalabani.
BAGDAD, 20. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Tijela 50 osoba, za koje se vjeruje da su oteti u blizini Bagdada početkom tjedna, pronađena su u srijedu u rijeci Tigris, izvijestio je irački predsjednik Jalal Talabani.

"Iz Tigrisa smo izvukli 50 tijela. Imamo imena i prezimena svih onih koji su ubijeni i svih zločinaca koji su zločin počinili. O pojedinostima ćemo vas obavijestiti u predstojećim danima. Nije istina, kako se u početku tvrdilo, da nije bilo talaca. Oni su ubijeni i tijela su im bačena u Tigris", rekao je Talabani.

Šijitski dužnosnici u subotu su objavili kako su sunitski militanti iz grada Madaena, južno od Bagdada, odveli 50 osoba, učinivši ih taocima i prijeteći im smrću.

Iračke snage sigurnosti početkom tjedna pretražile su grad, no nisu pronašli nikakve dokaze o eventualnim taocima ili naoružanim skupinama. Kasnije su šijitski dužnosnici izvijestili da je južno od Madaena u Tigrisu pronađeno više desetaka tijela, no policija i stanovnici koji su razgovarali s novinarom Reutersa nisu potvrdili tu informaciju.

Talabani je informaciju o pronađenim tijelima objavio u srijedu na konferenciji za novinare nedugo nakon sastanka s iračkim premijerom i vođom šijitske političke stranke SCIRI Abdulom Azizom al-Hakimom, čiji su pripadnici iznijeli informaciju o taocima iz Madaena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙