FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ubijen irački dužnosnik povezan s talačkom krizom

BAGDAD, 18. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Irački militanti ubili su uponedjeljak višeg dužnosnika iračkog ministarstva unutarnjih poslovakoji je medijima kazao da je talačka kriza koja je potaknula sektaškepodjele preuveličana, objavila je policija.
BAGDAD, 18. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Irački militanti ubili su u ponedjeljak višeg dužnosnika iračkog ministarstva unutarnjih poslova koji je medijima kazao da je talačka kriza koja je potaknula sektaške podjele preuveličana, objavila je policija.

Šijitski dužnosnici objavili su u subotu da su sunitski pobunjenici u Madaenu, nedaleko od Bagdada, oteli do 150 šijitskih talaca i zaprijetili da će ih ubiti ne napuste li šijiti to područje. Akcije iračkih snaga nisu, međutim, našle nikakve dokaze o otmičarima ni taocima i neki Iračani optužili su svoje novo vodstvo da je izmislilo priču u političke svrhe.

General-bojnik Adnan Thabet ubijen je u svojem domu u Bagdadu zajedno sa svojim nećakom. Nekoliko sati prije nego je ubijen, Thabet je kazao da su "podaci o broju talaca uvelike preuveličani".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙