FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera Pavkovićeva filma "Hrvatski domovinski rat"

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Dokumentarni film Mladena Pavkovića"Hrvatski domovinski rat" večeras je premijerno prikazan na tribiniHrvatskoga slova u Hrvatskoj kulturnoj zakladi u Zagrebu.
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Dokumentarni film Mladena Pavkovića "Hrvatski domovinski rat" večeras je premijerno prikazan na tribini Hrvatskoga slova u Hrvatskoj kulturnoj zakladi u Zagrebu.

Pavkovićev tridesetminutni film govori o početcima agresije tadašnje Jugoslavenske narodne armije (JNA) na Republiku Hrvatsku i njezinim zločinima na hrvatskom državnom teritoriju od Vukovara do Dubrovnika. Film završava slikama ulaska pobjedničke Hrvatske vojske u kraljevski hrvatski grad Knin koji je do tada bio pod srpskom okupacijom.

Pavković je u izradbi filma koristio dokumentarne materijale Hrvatske televizije i ratne snimke Televizije Beograd.

O filmu su nakon projekcije govorili nekadašnji potpredsjednik hrvatske Vlade Ivica Kostović i publicist i političar Hrvoje Šošić.

"Gdje su nestali materijali o Domovinskom ratu?", zapitao je Šošić i dodao "kako nije ni čudno što nestaju kad je i saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić tražio ukidanje zakona o ratnim i poratnim žrtvama u Hrvatskoj".

Šošić je napomenuo kako je Pavkovićev film "poema o borbi za hrvatsku državu i slobodu" kojim se, kako je rekao "raskrinkavaju nametnute nam današnje laži".

Kostović je napomenuo kako je film podsjetnik na nedavne događaje iz naše prošlosti.

Mladen Pavković je novinar, publicist i predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika Podravke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙