FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veća pozornost para ski sportu u Hrvatskoj

ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - "Čestitam vam, ne samo na odličnimrezultatima postignutim na 10. Svjetskom para ski prvenstvu naŽabljaku s kojeg ste se vratili sa zlatnom i bromčanom medaljom upojedinačnoj i srebrnoj u ekipnoj konkurenciji, već i na svim ostalimuspjesima, koje unatoč financijskim poteškoćama i nedostatkukvalitetne opreme, postižu naši padobranci na međunarodnimnatjecanjima", izjavila je danas na prijamu za hrvatsku para skipadobransku reprezentaciju pomoćnica ministra za sport RomanaCaput-Jogunica.
ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - "Čestitam vam, ne samo na odličnim rezultatima postignutim na 10. Svjetskom para ski prvenstvu na Žabljaku s kojeg ste se vratili sa zlatnom i bromčanom medaljom u pojedinačnoj i srebrnoj u ekipnoj konkurenciji, već i na svim ostalim uspjesima, koje unatoč financijskim poteškoćama i nedostatku kvalitetne opreme, postižu naši padobranci na međunarodnim natjecanjima", izjavila je danas na prijamu za hrvatsku para ski padobransku reprezentaciju pomoćnica ministra za sport Romana Caput-Jogunica.

Izaslanstvo Hrvatske para ski reprezentacije, u kojem su bili aktualni svjetski prvak u disciplini skok na cilj Damir Sladetić, osvajač brončane medalje Igor Kecerin, članovi "srebrne ekipe" Hrvoje Sladetić i Goran Habschied te direktor reprezentacije Tomislav Vajda, naglasili su da se ovaj atraktivni sport, koji bi uskoro mogao postati i olimpijski, kod nas saživio u Osijeku, Rijeci i Zagrebu.

Romana Caput-Jogunica obećala je pomoć u rješavanju sportskih stipendija i naglasila važnost da apsolventi Kineziološkog fakulteta braća Sladetić i Igor Kecerin što prije steknu naziv profesora kineziologije kako bi se mogli uključiti u rad sa zainteresiranim učenicima za ovaj sport u srednjim školama.

Na prijamu, kojem se nazočili načelnik Odjela za vrhunski sport Ministarstva Željko Klarić i direktor nacionalnih sportskih saveza Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, razgovaralo se i o suradnji s hrvatskom vojskom, zajedničkom organiziranju treninga i korištenja vojne infrastrukture, a Krajač je rekao da će HOO-a u razgovorati sa svakim nacionalnim sportskim savezom o njegovim specifičnim potrebama te izrazio uvjerenje da bi se uskoro moglo pronaći kvalitetno riješenje za malobrojne sportske padobranske klubove koji su u sustavu natjecanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙