FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prodaja prijenosnika porasla 30 posto

ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Prodaja osobnih računala u regijiEurope, Bliskog istoka i Afrike (EMEA) u prva tri mjeseca 2005.porasla je za 15,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani, objavila jetvrtka IDC, a najviše je skočila, gotovo 30 posto, prodaja prijenosnihračunala, koji i dalje pokreću ukupan rast tržišta računala, podaci suIDC-a.
ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Prodaja osobnih računala u regiji Europe, Bliskog istoka i Afrike (EMEA) u prva tri mjeseca 2005. porasla je za 15,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani, objavila je tvrtka IDC, a najviše je skočila, gotovo 30 posto, prodaja prijenosnih računala, koji i dalje pokreću ukupan rast tržišta računala, podaci su IDC-a.

U izvješću tvrtke IDC, kojeg prenosi agencija Net, ističe se da je prodaja bila veća od očekivanja, a ubrzala ju je prije svega potražnja korisnika za stolnim i prijenosnim računalima. Prodaja stolnih računala bila je veća za 10 posto.

Direktorica tvrtke Mikronis, jednog od najvećih specijaliziranih centara za prijenosna računala u Hrvatskoj, Gordana Puhelek ističe da je prodaja prijenosnih računala u prvom tromjesečju ove godine u Hrvatskoj porasla za više od 30 posto u usporedbi s istim lanjskim razdobljem.

Mikronis, kažu, drži više od 10 posto ukupne prodaje prijenosnih računala u Hrvatskoj, na kojem se maloprodajom računala bavi oko petstotinjak tvrtki.

Puhelek ocjenjuje da će, prema većini analitičkih kuća, prijenosna računala do kraja ovog desetljeća predstavljati polovicu tržišta računala.

Ukupan broj prodanih prijenosnih računala u Hrvatskoj, prema neslužbenim podacima, iznosio je gotovo 34 tisuće, a ove godine bi taj broj mogao doseći brojku od 45.000 komada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙