FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ured za e-Hrvatsku objavio natječaj za 6.000 računala

ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Središnji državni ured za e-Hrvatskuobjavio je javni natječaj za nabavku veće količine različiteinformatičke opreme - više od šest tisuća računala, 125 poslužitelja,te više od tri tisuće pisača za potrebe 30-ak tijela državne uprave idrugih korisnika proračuna.
ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Središnji državni ured za e-Hrvatsku objavio je javni natječaj za nabavku veće količine različite informatičke opreme - više od šest tisuća računala, 125 poslužitelja, te više od tri tisuće pisača za potrebe 30-ak tijela državne uprave i drugih korisnika proračuna.

Natječaj nije međunarodni, objavljen je u Narodnima novinama od 21. ožujka ove godine, s rokom dostave ponuda do 13. travnja.

Zamjenica državnog tajnika za e-Hrvatsku Diana Šimić izjavila je za Hinu da je riječ o redovnoj nabavi koja se obavlja svake godine za oko pedesetak tijela, odnosno korisnika državnog proračuna koji kroze ured e-Hrvatska nabavljaju informatičku opremu. Pojasnila je da se radi o nabavci ukupno 6.088 stolnih i prijenosnih računala 11 različitih tipova, 3.043 komada pisača 11 različitih tipova, te 125 poslužitelja četiri različita tipa.

Planska cijena, odnosno početna cijena na javnoj aukciji za taj natječaj je 42,7 milijuna kuna bez PDV-a i 10 je posto niža od one koja vrijedi na tržištu za tu količinu informatičke opreme, rekla je Šimić. Dodala je da očekuju kako će na aukciji postići nižu cijenu od planske.

Šimić je istaknula da će ovo biti 10. po redu javna aukcija, a takvi natječaji za nabavku informatičke opreme provode se od 2002. godine odnosno od kada postoji sustav objedinjene nabave i oni se provode dvaput godišnje.

Aukcija je planirana za 10. svibnja, javna je i održat će se u svečanoj dvorani Vlade, doznaje se.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙