FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Končar INEM predstavio novo prijenosno računalo

ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Tvrtka Končar INEM predstavila je"Končar NORA 12", svoj prvijenac u segmentu ultra prijenosnihračunala.
ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Tvrtka Končar INEM predstavila je "Končar NORA 12", svoj prvijenac u segmentu ultra prijenosnih računala.

NORA 12 je "laptop" računalo s dijagonalom ekrana od 12 inča, što znači da je riječ o računalu nešto manjih dimenzija od uobičajenih 14 ili 15 inča, pojašnjava voditelj prodaje Končar INEM-a Igor Nazor. Zbog smanjenih dimenzija računalo je lakše što bi, kako dodaje, INEM-u trebalo dati prednost kod kupaca koji računala za potrebe posla nose sa sobom.

NORA 12 projektirana je i sastavljena u Končar INEM-u od uvoznih dijelova. Isporučuje se s predinstaliranim MS Windows XP Professional operacijskim sustavom.

Uz prijenosna računala, Končar INEM proizvodi stolna (desktop) i strojna računala te servera. Cilj takve poslovne politike je, kaže Igor Nazor, zaokruživanje ponude za poslovne korisnike.

Ukupni INEM-ov plasman računala u prošle dvije godine, kaže Nazor, dosegao je 5.500 primjeraka. Ove godine, kaže Nazor, tvrtka će se u prodaji orijentirati na domaće tržište, a zatim slijede tržišta Bosne i Hercegovine i zemlje bivše Jugoslavije.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙