FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: Elektrostrojarska škola prva u Hrvatskoj s međunarodno priznatim programom

VARAŽDIN, 6. travnja 2005. (Hina) - Varaždinskoj Elektrostrojarskojškoli prvoj je od srednjih škola u Hrvatskoj odobrena izvedba programaECDL (European Computer Driving Licence) s međunarodno priznatompotvrdom kojom polaznici dokazuju da su osposobljeni za uporabuosobnog računala.
VARAŽDIN, 6. travnja 2005. (Hina) - Varaždinskoj Elektrostrojarskoj školi prvoj je od srednjih škola u Hrvatskoj odobrena izvedba programa ECDL (European Computer Driving Licence) s međunarodno priznatom potvrdom kojom polaznici dokazuju da su osposobljeni za uporabu osobnog računala.

Svečanom otvorenju ispitnog centra nazočio je u srijedu župan Zvonimir Sabati, koji je Blagi Spajiću, ravnatelju Elektrostrojarske škole, uručio i računalnu opremu vrijednu 15.000 kuna, potrebnu za izvedbu programa.

ECDL je projekt Europske udruge profesionalnih informatičkih društava, a podupiru ga Europska komisija, UNESCO, Svjetska banka, a našao je i potporu u Strategiji razvitka RH.

Nakon velikog uspjeha u Europi taj se program počeo provoditi u drugim dijelovima svijeta pod nazivom ICDL (Internacional Computer Driving Licence). Sada se izvodi u 135 zemalja, a nositelj je Dublinska zaklada ECDL-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙