FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački veleposlanik: Pavkovićevo izručenje ICTY-u uvjet

BEOGRAD,14. travnja 2005.(Hina) - Njemački veleposlanik u Srbiji iCrnoj Gori Andreas Zobel upozorio je da je izručenje haškog optuženikagenerala Nebojše Pavkovića Haškom sudu uvjet da Srbija dobije Studijuo izvedivosti.
BEOGRAD,14. travnja 2005.(Hina) - Njemački veleposlanik u Srbiji i Crnoj Gori Andreas Zobel upozorio je da je izručenje haškog optuženika generala Nebojše Pavkovića Haškom sudu uvjet da Srbija dobije Studiju o izvedivosti.

"Očekujem da će Vijeće ministara Europske unije 25. travnja potvrditi odluku Europske komisije, koja je dala pozitivnu ocjenu Studije o izvedivosti pridruživanja Srbije EU, ali za to je potrebno da se ispune određeni uvjeti, među kojima je najvažniji taj da se Pavković nađe u Haškom sudu", kazao je njemački veleposlanik na konferenciji za novinare nakon potpisivanja Sporazuma o financijskoj pomoći Njemačke Srbiji.

Generala Nebojšu Pavkovića optužnica tereti za ratne zločine na Kosovu 1999. godine.

Optuženoga generala policija nedavno nije našla na njegovoj beogradskoj adresi, te se ne zna gdje se on nalazi. Specijalni sud za ratne zločine u Beogradu odbjeglom je Pavkoviću nedavno odredio pritvor, a MUP Srbije je raspisao tjeralicu za njim.

Generali Vladimir Lazarević i Sreten Lukić, obuhvaćeni istom optužnicom, nalaze se u Scheveningenu, dok je četvrti optuženi, general Vlastimir Đorđević zemlju napustio ubrzo nakon smjene režima Slobodana Miloševića, te se navodno nalazi u Rusiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙