FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cestar smijenjen s dužnosti načelnika Uprave krim policije

ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Dragutin Cestar razriješen jedužnosti načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a zbog propustau organizaciji rada te uprave, a na njegovo mjesto imenovan je ŽeljkoCvrtila, dosadašnji načelnik Odjela unutarnje kontrole u Kabinetuministra unutarnjih poslova, priopćeno je danas iz MUP-a.
ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Dragutin Cestar razriješen je dužnosti načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a zbog propusta u organizaciji rada te uprave, a na njegovo mjesto imenovan je Željko Cvrtila, dosadašnji načelnik Odjela unutarnje kontrole u Kabinetu ministra unutarnjih poslova, priopćeno je danas iz MUP-a.

Cestar će sa sutrašnjim danom preuzeti mjesto načelnika Sektora kriminalističke policije PU istarske, stoji u kratkom MUP-ovom priopćenju u kojemu se ne precizira zbog kojih je to propusta Cestar smijenjen.

Od glasnogovornika MUP-a Zlatka Mehuna doznaje se da su propusti u organizaciji rada Uprave kriminalističke policije uočeni tijekom policijskih izvida i provjera vezanih uz slučaj haškog bjegunca Ante Gotovine.

"Policija intenzivno provjerava sve navode vezane uz slučaj Gotovina, pa tako i izvide kojima je za cilj pronaći osobu za koju se sumnja da je odala državnu tajnu. Te provjere usmjerene su i na MUP i na Protuobavještajnu agenciju (POA), a u toku tih provjera uočeni su propusti u Upravi krim policije", kazao je Mehun Hini.

O kakvom odavanju državne tajne je riječ i koji su to propusti otkriveni Mehun nije želio otkriti, no dodao je da se Cestara "ne dovodi ni u kakvu sumnju niti povezuje s curenjem informacija iz MUP-a koje se istražuje".

Dragutin Cestar je do 2000. bio načelnik Odjela kriminalističke policije PU istarske, a onda ga je bivši ministar unutarnjih poslova Šime Lučin imenovan pomoćnikom ministra za poslove kriminalističke policije, nakon čega je preuzeo čelno mjesto u Upravi kriminalističke policije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙