FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon opovrgao informaciju o jednostranom povlačenju iz pojasa Gaze

JERUZALEM, 17. travnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer ArielSharon u nedjelju je nazvao "potpunim neistinama" informacije premakojima i ubuduće namjerava poduzimati jednostrana povlačenja iz pojasaGaze.
JERUZALEM, 17. travnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer Ariel Sharon u nedjelju je nazvao "potpunim neistinama" informacije prema kojima i ubuduće namjerava poduzimati jednostrana povlačenja iz pojasa Gaze.

"To su potpune neistine. Obvezuju me samo smjernice mirovnog sporazuma koje će biti primijenjene nakon što Palestinci odluče početi boriti se protiv terorizma", rekao je Sharon za izraelski radio.

Jednostrano povlačenje iz pojasa Gaze nije dio smjernica međunarodnog mirovnog procesa, čiji je krajnji cilj osnivanje palestinske države.

Sharon je ponovno opovrgao i informacije objavljene u petak u listu Yediot Aharonot prema kojima ga neće zadovoljiti evakuacija stanovništva iz pojasa Gaze i još četiri naselja na sjeveru Zapadne obale.

Bliski suradnik izraelskog premijera u petak je za France presse rekao kako Sharon "planira i druge jednostrane akcije ako se ustvrdi da na pomolu nema nikakvog dogovora s Palestincima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙