FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael odgodio predaju trećeg grada Palestincima

JERUZALEM, 27. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Izrael će odgoditinajavljenu predaju Palestincima trećeg grada na Zapadnoj obali koja seočekivala ovog tjedna, rekli su u nedjelju politički izvori.
JERUZALEM, 27. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Izrael će odgoditi najavljenu predaju Palestincima trećeg grada na Zapadnoj obali koja se očekivala ovog tjedna, rekli su u nedjelju politički izvori.

Ministar obrane Shaul Mofaz naložio je izraelskoj vojsci da odgodi prijenos sigurnosne kontrole nad Kalkilijom, ustvrdivši kako Palestinci nisu ispunili obećanje da će od militanata oduzeti oružje u dva grada koja su im Izraelci već prepustili.

Nakon što je 8. veljače obećao predaju kontrole nad pet gradova na Zapadnoj obali, u posljednja dva tjedna Izrael je povukao svoje snage iz Jerihona i Tulkarema, a bilo je dogovoreno da tijekom ovog tjedna to učini i s Kalkilijom.

No Mofaz je na sastanku vlade u nedjelju rekao kako će Izrael to odgoditi jer Palestinci u predanim gradovima nisu oduzeli oružje od 52 militanta koje Izrael sumnjiči za sudjelovanje u napadima na svoj teritorij.

"Raspravljamo s njima o tome, ali zasad nećemo predati kontrolu nad Kalkilijom", rekao je Mofaz, rekavši kako će se nastaviti operacija planiranja povlačenja iz tog grada.

Glavni palestinski pregovarač Saeb Erekat izjavio je kako Izrael Palestince nije izvijestio o odgodi i pozvao ga da ispuni svoje obveze.

"Izraelska vlada nema nikakav izgovor za odgodu predaje gradova", rekao je Erekat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙