FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinska samouprava osudila Sharonove izjave

RAMALLAH, 12. travnja 2005. (Hina/DPA) - Palestinska samouprava osudilaje u ponedjeljak kasno navečer izjave izraelskog premijera ArielaSharona da bi velika naselja na Zapadnoj obali trebala ostati uizraelskim rukama i da bi to trebalo unijeti u smjernice bilo kojegkrajnjeg sporazuma o statusu sa Palestincima.
RAMALLAH, 12. travnja 2005. (Hina/DPA) - Palestinska samouprava osudila je u ponedjeljak kasno navečer izjave izraelskog premijera Ariela Sharona da bi velika naselja na Zapadnoj obali trebala ostati u izraelskim rukama i da bi to trebalo unijeti u smjernice bilo kojeg krajnjeg sporazuma o statusu sa Palestincima.

Sharon je to izjavio na tiskovnoj konferenciji održanoj u Teksasu nakon sastanka sa američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom.

Glasnogovornik Palestinske samouprave Nabil Abu Rudeineh optužio je Izrael "da ponovno traži izlike za izbjegavanje primjene mirovnog plana na Bliskom istoku". Dodao je da nije moguće dati legitimnost bilo kojoj aktivnosti naseljavanja ili bilo kojoj naseljeničkoj prisutnosti, te da bi razgovori između Izraela i Palestinaca o konačnom mirovnom rješenju trebali početi bez ikakvih preduvjeta.

Glavni palestinski pregovarač Saeb Erekat upozorio je u ponedjeljak da bi nastavak naseljavanja ugrozio cijeli mirovni proces.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙