FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više od polovice Palestinaca ima manje od 18 godina

RAMALAH, 4. travnja 2005. (Hina/AFP) - Na područjima pod Palestinskomsamoupravom živi 3,7 milijuna stanovnika od kojih više od polovice imamanje od 18 godina, objavio je u ponedjeljak palestinski Središnjiured za statistiku.
RAMALAH, 4. travnja 2005. (Hina/AFP) - Na područjima pod Palestinskom samoupravom živi 3,7 milijuna stanovnika od kojih više od polovice ima manje od 18 godina, objavio je u ponedjeljak palestinski Središnji ured za statistiku.

Više od 1,9 milijuna Palestinaca, odnosno 52,8 posto ukupnog stanovništva Zapadne obale i pojasa Gaze imalo je krajem 2004. godine manje od 18 godina, prema istom izvoru.

Točno 995.443 Palestinaca mlađih od 18 godina su muškarci, a 958.927 su žene.

Prema službenim brojkama, u Izraelu i na područjima pod Palestinskom samoupravom danas živi 5,2 milijuna Židova i 4,9 milijuna Arapa (Palestinaca i izraelskih Arapa).

Prema procjenama demografa, s obzirom na veći natalitet Palestinaca i sve manju imigraciju Židova u Izrael, krajem ovog desetljeća u Izraelu i područjima pod Palestinskom samoupravom arapsko stanovništvo će biti u većini.

Prema službenim palestinskim brojkama, na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze živi 3,7 milijuna Palestinaca, a više od 4,8 milijuna Palestinaca živi u inozemstvu - u Jordanu, Libanonu i Siriji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙