FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

INDIANAPOLIS - Naći ćete ih na dnu svake porcije kokica - tvrda, za zube opasna neispucala zrna poznata kao "stare cure". Zubari zbog njih imaju posla preko glave, no dani su im možda odbrojani, jer su znanstvenici utvrdili zašto se neke kokice ne pretvaraju u velike, bijele okruglice. Stručnjaci sa Sveučilišta Purdue spoznali su da tajna uspješnog pucanja kokica leži u strukturi ljuske. Neispucala zrna imaju propusnu ljusku koja sprječava rast tlaka i slabu strukturu ljuske koja omogućava pucanje.

BERLIN - Potomak prvog njemačkog kancelara Otta von Bismarcka sljedećeg će mjeseca ući u njemački parlament kao član konzervativne oporbe, priopćeno je iz donjeg doma njemačkog parlamenta. Carl-Eduard Graf von Bismarck, star 44 godine, je pra-praunuk "željeznog kancelara" koji je zagovarao njemačko nacionalno jedinstvo i poticao rast njemačke industrije u drugoj polovici 19. stoljeća. Mlađi Bismarck će kao zastupnik oporbenih demokršćana (CDU) naslijediti Petera Harryja Carstensena koji postaje premijer savezne države Schleswig-Holstein.

MOSKVA - Vlasnik nogometnog kluba Chelsea Roman Abramovič u protekloj je godini zaradio 2,2 milijarde američkih dolara i sada je "težak" 14,7 milijardi, čime je postao najbogatiji Rus, prema godišnjem popisu 100 najbogatijih Rusa časopisa Forbes. Osim nogometnog kluba, 38-godišnji Abramovič nadzire rusku naftnu kompaniju Sibneft i guverner je Šukotke. Popis za 2005., koji će biti objavljen u ruskom izdanju časopisa, prvi je otkako je moskovski urednik lista Paul Klebnikov ubijen u blizini svojeg ureda u srpnju 2004. godine. Mnogi vjeruju da je ubijen zbog svojih istraga o vodećim ruskim poslovnim ljudima, uključujući rad na "popisu najbogatijih".

LONDON - Britanska kraljica Elizabeta II., najstarija okrunjena glava Europe nakon 53 godine vladavine, u četvrtak je u krugu obitelji proslavila svoj 79. rođendan. Elizabeta II. je od 1952. godine britanska kraljica i još uvijek je dobroga zdravlja, iako je u posljednje vrijeme smanjila broj svojih službenih obveza. Elizabeta II. proslavila je svoj rođendan bez dvojice svojih sinova - Charlesa i Andrewa, i bez svoje kćerke, princeze Ane. Princ Charles je u Škotskoj na bračnom putovanju sa svojom novom suprugom Camillom, a Andrew i Anne su na putovanjima u inozemstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙