FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 21. travnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 21. travnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ZAGREB - Završni turnir vaterpolske Lige prvaka održat će se u Napulju 20. i 21. svibnja ove godine. U konkurenciji za organizaciju Final Foura bio je i Dubrovnik, no čelnici LEN-a odlučili su se za Italiju. Jug Croatia osiguranje u polufinalu će igrati protiv mađarskog Honveda, dok će u drugom polufinalnom paru snage odmjeriti talijanski klubovi Posillipo i Pro Reco. Naslov prvaka brani Honved.

BERLIN - Kriza u redovima njemačkog nogometnog bundesligaša Borussie Moenchengladbach na vrhuncu je. Nekoliko dana nakon odlaska trenera Dicka Advocaata ostavku je podnio je sportski direktor Christian Hochstaetter. On se našao na udaru javnosti nakon serije loših rezultata koji su peterostrukog njemačkog prvaka gurnuli na rub provalije i pada u drugu ligu. Borussia pet kola prije kraja prvenstva ima bod više od zone ispadanja. Hochstaetter je u protekle dvije sezone promijenio tri trenera, a samo ove sezone je angažirao 16 igrača, no klub se i dalje bori za ostanak u elitnom razredu njemačkog nogometa.

VALENCIA - Španjolski nogometni prvak Valencia angažirao je jedanaestogodišnjeg Nikona Jevtića, kojeg mnogi stručnjaci smatraju jednim od najvećih svjetskih nogometnih talenata u svojoj generaciji. Prema pisanju španjolskog lista "El Pais" malonogometni genij govor tri jezika engleski, njemački i srpski, no nikada nije išao u školu. Njegova obitelj je 1987. godine napustila Srbiju i preselila u Veliku Britaniju i svi imaju britanske papire. Malog Nikona nogometnim vještinama naučio je brat Nestor (22), dok ga je sestra Milly (23) podučila engleskom i njemačkom jeziku. Mali nogometaš je trenirao u nekoliko engleskih klubova, a neko vrijeme boravio je i bečkoj Austriji. Njegov talenat opazio je bivši njemački reprezentativac Karl-Heinz Foerster i preporučio ga čelnicima Stuttgarta. No, tadašnji trener Stuttgarta, a danas Bayerna, Felix Magath usprotivio se plaćanju odštete za desetogodišnje dijete.

MOSKVA - Vlasnik engleskog nogometnog premierligaša Chelsea, Roman Abramović (38) prošle je godine zaradio 2.2 milijarde dolara, čime je njegovo bogatstvo povećano na 14.7 milijardi dolara, što ga čini najbogatijim Rusom. Međutim, Abramović, koji je vlasnik ruske nafte kompanije Sibneft, nalazi se na tek 20. mjestu najbogatijih ljudi na svijetu. Vodeću poziciju na ljestvi bogataša po magazinu Forbes drži Amerikanac William Gates (46.5 milijardi), drugi je njegov sunarodnjak Warren Buffett (44), a treći Indijac Mitta Lakshmi (25).

LOS ANGELES - Svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji, Vitalij Kličko uspješno je operirao izraslinu na leđima u jednoj klinci u Los Angelesu. Operacija je obavljena lokalnom anestezijom, a svjetski prvak po WBC verziji svega 60-tak minuta nakon operacije napustio je bolnicu. Kličko će morati mirovati šest tjedana, a potom će započeti s treninzima i pripremama za obranu naslova i boru protiv Amerikanca Hasima Rahmana. Borba se trebala održati 30. travnja u New Yorku, no zbog Kličkove operacije je odgođena, a novi datum još nije određen.

RIM - Jedna od najprestižnijih biciklističkih utrka na svijetu "Giro d'Italia" iduće godine startat će u Belgiji. Prolog Gira 2006. godine bit će 6. svibnja u mjestašcu Seraingu, deset kilometara udaljenom od Liegea. Idućeg dana na rasporedu je etapa od Monsa do Charleroia, a potom je na redu dionica od Perweza do Namura, nakon čega Giro seli u Italiju.

KARACHI - Najstariji osvajač zlatne olimpijske medalje, nekadašnji hokejaš na travi Feroze Khan preminuo je u srijedu u dobi od 100 godina. Khan je osvojio zlatnu medalju na Igrama u Amsterdamu 1928. godine na kojima je nastupao za Indiju, no nakon Drugog svjetskog rata, odnosno od 1947. godine kada je Pakistan postao neovisna država, bio je pakistanski državljanin. Khan je postao najstariji živući olimpijski pobjednik nakon smrti Amerikanca Jamesa Rockefellera prošle godine. Rockefeller je umro u dobi od 102 godine.

TALLINN - Dugogodišnji predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Šveđanin Lennart Johansson (75) najavio je kako će ostati na toj dužnosti najmanje do 2007. godine nakon što je na Kongresu UEFA-e u Tallinnu usvojen novi način glasovanja. Prema novom načinu izbora, UEFA je uredila da glasovanje za novoga predsjednika više nije u godini igranja Svjetskog prvenstva ili Olimpijskih igara, već u neparnoj godini. Johansson je na čelu UEFA-e od 1990. godine, te će mu 2007. isteći četvrti mandat na toj poziciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙