FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 21. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21sat.
ZAGREB, 21. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB/OSIJEK - Nacionalno vijeće HDZ-a jednoglasnom odlukom isključilo je danas iz stranke Branimira Glavaša zbog djelovanja suprotnog programu stranke. Iz HDZ-a su s istim obrazloženjem isključeni i Vladimir Šišljagić i Ivan Drmić, a Vijeće je imenovalo Tomislava Ivića stranačkim povjerenikom za Osječko-baranjsku županiju, izvijestio je na konferenciji za novinare predsjednik HDZ-a Ivo Sanader. Glavaš, saborski zastupnik i dosadašnji predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije, izjavio je za Hinu nakon objave te vijesti da se sada osjeća "slobodno kao ptica". Glavaš je ranije na konferencji za novinare u Osijeku najavio da će biti nositelj nezavisne liste za grad Osijek i Županiju.

ZAGREB - Vlada Republike Hrvatske na današnjoj zatvorenoj sjednici razriješila je Matu Radeljića dužnosti pomoćnika ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti zbog, kako je navedeno u priopćenju, djelovanja suprotnog politici i programu Vlade. Neslužbeno se doznaje da je razlog Radeljićeve smjene pripadnost tzv. skupini Branimira Glavaša, saborskog zastupnika, kojega je HDZ danas isključio iz članstva.

ZAGREB - Sindikat zaposlenih na poslovima razminiranja odlučio je nastaviti prosvjed na Markovu trgu do daljnjega zahtijevajući rješenje problema AKD Mungos jer nisu zadovoljni zaključcima sastanka o restrukturiranju i stečaju te tvrtke, održanog danas u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP). "Sada vjerujemo samo premijeru Ivi Sanaderu i ako nam on potvrdi današnje zaključke, onda bi se mogli dogovoriti o odlasku s Markova trga", rekao je Hini potpredsjednik sindikata Niko Režić. Šezdesetak pirotehničara Mungosa okupilo se oko podneva pred Banskim dvorima.

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade Damir Polančec ustvrdio je danas da je današnji prosvjed pirotehničara na Markovu trgu nepotreban jer Vlada radi sve kako bi riješila probleme državne tvrtke AKD Mungos i sačuvala što više radnih mjesta. Za vrijeme prosvjeda pirotehničara koji pred Banskim dvorima traže rješavanje problema stečaja tvrtke i isplatu zaostalih plaća, Polančec je rekao novinarima u Vladi da se radi sve kako bi se riješilo probleme u kojima se našao Mungos. No, dodao je, to je složen posao koji se ne može riješiti jednostavno i brzo jer Mungos duguje državi velike novce, a ima obveze i prema zaposlenima pa ne može sudjelovati u poslovima javne nabave.

SPLIT - Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu odbilo je danas žalbe petorice bivših vojnih policajaca na odluku o otvaranju istrage o ratnom zločinu nad zarobljenicima u Lori 1992. godine, doznaje se na Županijskom sudu. Petorica od osmorice bivših vojnih policajaca već optuženih za ratni zločin nad civilima u Lori u istom razdoblju, osumnjičeni su da su u vojnom istražnom centru Lora zlostavljali 30-ak srpskih ratnih zarobljenika iz BiH, pripadnika paravojnih formacija i JNA. Istraga se vodi protiv Ante Gudića, Tonči Vrkića, Anđelka Botića, Tomislava Duića i Emilija Bungura. Trojica - Gudić, Vrkić i Botić zbog tog su djela u pritvoru od rujna prošle godine, a dvojica, Duić i Bungur, su u bijegu.

VUKOVAR - U vukovarskom hotelu "Dunav" danas je, u organizaciji Centra za pravne savjete i psihosocijalnu pomoć Vukovar, počeo dvodnevni okrugli stol na temu "Zaštita privatne imovine i stečenih prava izbjeglica i raseljenih osoba prema odredbama Aneksa G. Ugovora o pitanjima sukcesije". U radu sudjeluju nevladine udruge s područja Republike Hrvatske, BiH i Srbije i Crne Gore, predstavnici vlasti tih država kao i predstavnici Misije OESS-a u RH, potvrdio je novinarima predsjednik vukovarskog Centra za pravne savjete i psihosocijalanu pomoć Ljubomir Mikić.

ZAGREB - Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije odredilo je rok T-Hrvatskom telekomu (T-HT), kao operateru fiksne telefonije sa znatnijom tržišnom snagom, da je do 1. listopada ove godine dužan omogućiti svojim korisnicima punu uslugu predodabira operatera. Odlukom iz ožujka Vijeće je T-HT-u propisalo obvezu da svojim pretplatnicima najkasnije do 2. travnja omogući slobodan predodabir operatora za međunarodne, nacionalne, lokalne i pozive prema pokretnim (mobilnim) mrežama. No, kako su iz T-HT-a Agenciju obavijestili da uslugu predodabira tehnički ne mogu pružiti u potpunosti do navedenog datuma, Vijeće je na jučerašnjoj sjednici T-HT-u odredilo rok do 1. listopada za primjenu dijela te usluge, odnosno opcije različiti operatori za različite profile poziva.

RIJEKA - Dvije riječke brigade Hrvatske vojske, 111. i 128., danas su službeno dobile svoje trgove u središtu Rijeke. Dosadašnji Trg Republike Hrvatske podijeljen je na tri djela tako da je njegov sjeverni dio, ispred hotela "Bonavia", dobio ime 128. brigade HV-a, južni dio ime 111. brigade, a središnji dio i dalje će se zvati dosadašnjim nazivom. Na svečanosti otkrivanja ploča s novim nazivima bio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, ratni zapovjednik 111. brigade umirovljeni general Sergio Rabar, bivši zapovjednik 128. brigade umirovljeni brigadir Joko Đipalo te brojni pripadnici tih brigada i građani Rijeke.

RIJEKA - Tradicionalna manifestacija nacionalnih manjina u Rijeci "Etno-smotra", koja se ove godine održava po deveti put, počela je danas primanjem predstavnika dvadeset manjinskih udruga kod riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela. Program smotre počinje s večeri poezije i solo glazbe svih riječkih manjinskih udruga u prostorijama zajednice Talijana Rijeke. Središnji program smotre održat će se u subotu na otvorenoj pozornici na Korzu. Svojim folklorom predstavit će se udruge nacionalnih manjina iz Rijeke te njihovi gosti iz istovjetnih udruga s drugih područja Hrvatske te folklorna društva iz matičnih zemalja.

ZAGREB - Dan planeta Zemlje, 22. travnja, ove se godine obilježava pod sloganom "Zaštitimo našu djecu i našu budućnost", uz naglasak na zaštitu zdravlja i obrazovanje djece. Dan planeta Zemlje obilježava se po cijelom svijetu od 22. travnja 1970., a naziv Earth day prvi je put upotrijebljen u proglasu gradonačelnika San Francisca 1969., u kojemu je odlučeno da se u gradu i na područja San Francisca proslavi kao Dan planeta Zemlje. U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990. Najveća hrvatska nevladina ekološka udruga Zelena akcija s 15-ak drugih ekoloških udruga i ekosekcijama zagrebačkih škola Dan planeta Zemlje obilježava trodnevnim manifestacijama u Zagrebu pod sloganom "Hrvatska kakvu želimo".

ZAGREB - Isplata dječjeg doplatka za ožujak počinje u petak, 22. travnja, izvijestio je danas Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Doplatak će dobiti 184.619 korisnika za 354.175 djece. Za isplatu će biti potrebno 94.560.784 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙