FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

15. obljetnica HDZ-a Istre

PAZIN, 9. travnja 2005. (Hina) - Potpredsjednik Vlade i članNacionalnog vijeća HDZ-a, Damir Polančec, govoreći o predstojećimlokalnim izborima, izjavio je u Pazinu kako je prvo stranačko načeloHDZ-ovog predizbornog programa supsidijarnost, u sklopu kojeg će svakagradska općinska i županijska organizacija autonomno odlučivati o tometko će biti na listi, odnosno s kojom će strankom prije ili poslijeizbora koalirati.
PAZIN, 9. travnja 2005. (Hina) - Potpredsjednik Vlade i član Nacionalnog vijeća HDZ-a, Damir Polančec, govoreći o predstojećim lokalnim izborima, izjavio je u Pazinu kako je prvo stranačko načelo HDZ-ovog predizbornog programa supsidijarnost, u sklopu kojeg će svaka gradska općinska i županijska organizacija autonomno odlučivati o tome tko će biti na listi, odnosno s kojom će strankom prije ili poslije izbora koalirati.

Sudjelujući večeras na svečanosti obilježavanja 15. obljetnice HDZ-a Istarske županije, Polančec rekao je kako ta stranka u Istri u kratkom vremenu teško može očekivati velike pozitivne iskorake, odnosno pobjedu no kako će izbori pokazati da se HDZ nalazi na pravom putu.

"HDZ je znao na pravi način izvući Hrvatsku iz okrilja Jugoslavije, znao se izboriti za međunarodno priznanje Hrvatske te voditi obranu zemlje i obraniti je od agresije. HDZ će stoga znati Hrvatsku uvesti i u EU, a znat će ujedno razviti sve županije i gradove", kazao je potpredsjednik Vlade i član Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Istre Marino Roce kazao je kako je HDZ po rezultatima druga politička opcija u Istri, te da ta stranka nikako ne može biti zadovoljna načinom razvoja Istre.

"Iako je IDS sudjelovao u obnašanju državne vlasti od 2000. do 2004. godine, sve je za Istru tada stalo, a sve priče o razvojnom napretku ove županije nisu točne", rekao je Marino Roce.

Dodao je kako će HDZ i dalje lobirati za razvitak unutrašnjosti Istre, za bolju prometnu povezanost te za unapređenje poljoprivredne na istarskom poluotoku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙