FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dragičević izabran za predsjednika HNK SVNP-a

ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Udruga Hrvatski nacionalni komitetSvjetskog vijeća za naftu i plin (HNK SVNP) izabrala je danas za svogpredsjednika Tomislava Dragičevića, predsjednika uprave naftnekompanije Ina, a ujedno su dopunili svoj statut i promijenili ime.
ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Udruga Hrvatski nacionalni komitet Svjetskog vijeća za naftu i plin (HNK SVNP) izabrala je danas za svog predsjednika Tomislava Dragičevića, predsjednika uprave naftne kompanije Ina, a ujedno su dopunili svoj statut i promijenili ime.

Novo im je ime Hrvatski nacionalni komitet Svjetskog vijeća za naftu i plin, a ta je promijena uslijedila budući je Svjetski kongres za naftu, nepolitička organizacija za promociju naftne industrije u svijetu, čiji su član, promijenila ime u Svjetsko vijeće za naftu.

Prema dopunama statuta sada njihovi članovi mogu biti i pravne osobe, dok su dosad to mogle biti samo fizičke osobe.

Tajnik društva Dubravko Petrović iznio je pojedinosti iz rada udruge u zadnjih godinu dana, kao i informacije o nastupu Hrvatske na 18. Svjetskom naftnom kongresu koji će se održati u Južnoafričkoj Republici od 25. do 29. rujna, a na kojem će Hrvatska imati izložbeni prostor od oko 35 kvadrata gdje će se predstaviti Ina i još neke hrvatske tvrtke u naftnom biznisu.

Petrović je kazao da će taj kongres biti posvećen temi "Kreiranja energetske budućnosti: partneri koji će to podržati", kojom se želi izraziti nastojanja naftne industrije da odgovori zahtjevima očuvanja okoliša i pouzdane opskrbe energijom na socijalno prihvatljiv način.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙