FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lazarica- Iako ga je Općinski sud u Splitu zaustavio, rušenje se nastavlja

Hrvatska-lazarica-rušenjeLazarica- Iako ga je Općinski sud u Splitu zaustavio, rušenje se nastavlja Nakon što je u ponedjeljak ovršni sudacOpćinskog suda u Splitu donio privremenu mjeru zabrane daljnjegrušenja bespravno izgrađenog dijela poslovno-stambenog objektaLazarica u Splitu, rušenje se nastavlja, jer to rješenje još nijestiglo do Ministarstva zaštite okoliša, graditeljstva i prostornoguređenja.

SPLIT,21. travnja 2005.(Hina) -

Nakon što je u ponedjeljak ovršni sudac Općinskog suda u Splitu donio privremenu mjeru zabrane daljnjeg rušenja bespravno izgrađenog dijela poslovno-stambenog objekta Lazarica u Splitu, rušenje se nastavlja, jer to rješenje još nije stiglo do Ministarstva zaštite okoliša, graditeljstva i prostornog uređenja.

U Ministarstvu nismo mogli dobiti komentar takvog rješenja, niti kako će se dalje postupati, budući da ga još nisu službeno zaprimili. U priopćenju koje su uputili navedeno je da je "Ministarstvo upoznato s presudom Općinskog suda u Splitu u vezi s tužbom tvrtke Atrium Spalatum".

"Ministarstvo smatra", piše u priopćenju, "da je podizanje takve tužbe zloporaba prava od tužitelja s jednim ciljem - sprječavanja izvršenja inspekcijskog rješenja o uklanjanju bespravne gradnje. Ministarstvo će koristiti sva pravna sredstva koja mu stoje na raspolaganju".

U konkretnom slučaju to znači da će Ministarstvo trebati uputiti žalbu na takvo rješenje Županijskom sudu u Splitu.

Premda je potkraj ožujka ovršni sudac Općinskog suda u Splitu odbio tužbu investitora kojom se tražila obustava rušenja, rješenje o privremenoj mjeri zabrane rušenja doneseno je u ponedjeljak, nakon što je investitor Sudu dostavio presudu Upravnog suda kojom je poništeno rješenje Ministarstva o odbijanju žalbe investitora na odluku o rušenju.

Upravni je sud tada uputio Ministarstvo da donese novo rješenje o odbijanju žalbe što je u međuvremenu i učinjeno, nakon čega je 11. travnja počelo rušenje bespravnog dijela "Lazarice".

Kada će i hoće li rušenje biti obustavljeno u Ministarstvu nismo uspjeli doznati, iako je praksa da se rušenje prekine tek kada se rješenje službeno zaprimi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙