FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena "Etno-smotra 2005." u Rijeci

RIJEKA,21. travnja 2005.(Hina) - Tradicionalna manifestacijanacionalnih manjina u Rijeci "Etno-smotra", koja se ove godine održavapo deveti put, počela je danas primanjem predstavnika dvadesetmanjinskih udruga kod riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela.
RIJEKA,21. travnja 2005.(Hina) - Tradicionalna manifestacija nacionalnih manjina u Rijeci "Etno-smotra", koja se ove godine održava po deveti put, počela je danas primanjem predstavnika dvadeset manjinskih udruga kod riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela.

Program smotre počinje s večeri poezije i solo glazbe svih riječkih manjinskih udruga u prostorijama zajednice Talijana Rijeke.

U petak će biti otvorena izložba dokumentarnih fotografija Roma, udruga Romsko jedinstvo predstavit će se kratkim dramskim formama, a razgovarat će se i o provedbi Nacionalnog programa za Rome.

Središnji program smotre održat će se u subotu na otvorenoj pozornici na Korzu. Svojim folklorom predstavit će se udruge nacionalnih manjina iz Rijeke te njihovi gosti iz istovjetnih udruga s drugih područja Hrvatske te folklorna društva iz matičnih zemalja.

Manifestacija završava u nedjelju, 24. travnja, šahovskim turnirom za pripadnike nacionalnih manjina te programom u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku gdje će biti izveden dio folklornog programa udruga te dijelovi njihovih dramskih predstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙