FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 21. travnja

ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 21. travnja.
ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 21. travnja.

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva predstavit će na konferenciji za novinare projekt navodnjavanja i gospodarenja vodama u sklopu kojega je izrađen Master plan navodnjavanja poljoprivrednih površina u Republici Hrvatskoj, a izradili su ga stručnjaci zagrebačkog Agronomskog fakulteta. Po planu navodnjavanja poljoprivrednih površina za 2005. godinu, planirano je provesti navodnjavanje na više od 4.500 hektara. Na konferenciji će biti predstavljena i projekcija do 2008. godine do kada se planira navodnjavanje 30 tisuća hektara obradivih površina. Svi projekti navodnjavanja, kažu u Ministarstvu poljoprivrede, bit će ostvareni na razini županija, koje su do kraja ožujka zaprimile 80 zahtjeva za financiranje navodnjavanja (12,00 sati, Ulica grada Vukovara 78/II).

OPATIJA - U Opatiji počinje s dvodnevnim radom 8. znanstveno-stručna konferencija "Hrvatsko novčano tržište" koju organiziraju Tržište novca Zagreb i zagrebački Ekonomski fakultet. Na konferenciji će se analizirati aktualne teme iz područja monetarne i fiskalne politike, novčanog tržišta i ekonomske znanosti. Kako ističu organizatori, s posebnim zanimanjem očekuju se izlaganja o monetarnoj i deviznoj politici u ovoj godini, uključivanju državne riznice u novčano tržište, novim mogućnostima upravljanja portfeljem investicijskim fondovima te o nizu drugih tema (9.30 sati, Hotel Milenij).

ZAGREB - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić dodijelit će nagrade i priznanja hrvatskim sudionicima 33. ženevskog salona inovacija, novih tehnologija i proizvoda, koji su na tom sajmu osvojili 18 medalja i dva posebna priznanja. Na ovogodišnjem salonu inovacija u Ženevi sudjelovalo je 25 hrvatskih inovatora (12,00 sati, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Ured u Hrvatskoj Regionalnog centra zaštite okoliša za srednju i istočnu Europu i Sektor za industriju Hrvatske gospodarske komore organiziraju završni seminar iz projekta "Energetska učinkovitost u malim i srednjim poduzećima u Hrvatskoj". Na seminaru će biti predstavljeni rezultati projekta, s naglaskom na mjerama energetske učinkovitosti primjenjivima u poduzećima iz kemijske, prehrambene, farmaceutske, metalne i drvne industrije te proizvodnje opeke (10,00 sati, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Čelništvo novog operatera u fiksnoj telefoniji Optima Telekoma najavit će na konferenciji za novinare početak rada tvrtke te potpisati Sporazum o dugoročnoj suradnji s Hrvatskom udrugom hotelijera i restoratera (13,00 sati, Bani 75A, Buzin).

ZAGREB - Cijene stanova u Hrvatskoj osjetno rastu, potvrđuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku. Tako je prosječna cijena kvadratnog metra prodanog novog stana u drugom polugodištu 2004. iznosila 9.487 kuna. To je za 1.034 kune ili za 12,2 posto više nego u prvom prošlogodišnjem polugodištu, a za 10,7 posto ili 918 kuna više nego što je bila prosječna cijena u 2003. Proizlazi, dakle, da je cijena stana prosječne veličine od 61 četvornog metra u drugom polugodištu lani iznosila 578,7 tisuća kuna, što je za 63 tisuće više nego u prvom polugodištu, što znači da je poskupljenje u kratkom roku 'pojelo' oko 7,5 kvadrata stana.

ZAGREB - U distributivnoj trgovini u Zagrebu je u četvrtom tromjesečju prošle godine ostvaren promet u iznosu većem od 28,6 milijardi kuna, dok je ukupni promet u zagrebačkoj distributnoj trgovini lani iznosio više od 107,46 milijardi kuna, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša. Najveći dio prometa u distributivnoj trgovini u četvrtom tromjesečju prošle godine, odnosno više od 23,6 milijarde kuna, realiziran je u trgovačkim djelatnostima, dok je promet u netrgovinskim djelatnostima iznosio 4,9 milijarde kuna.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 682

faks: 01/ 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙