FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matica umirovljenika traži da se štrajk liječnika ne odnosi na umirovljenike

ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Matica umirovljenika Hrvatske (MUH)zatražila je danas od Hrvatskoj liječničkog sindikata (HLS) da seštrajk liječnika, koji bi trebao početi u ponedjeljak, 11. travnja, neodnosi na umirovljenike.
ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Matica umirovljenika Hrvatske (MUH) zatražila je danas od Hrvatskoj liječničkog sindikata (HLS) da se štrajk liječnika, koji bi trebao početi u ponedjeljak, 11. travnja, ne odnosi na umirovljenike.

MUH u priopćenju ističe kako se ne želi upuštati u razloge opravdanosti najavljenog štrajka, već upozorava HLS na nužnost dogovora s ciljem da ne dođe do štrajka i ugrožavanja zdravlja građana, posebno milijun hrvatskih umirovljenika.

Umirovljenici nisu zadovoljni ni sadašnjim načinom pružanja zdravstvenih usluga (lista čekanja, plaćanje lijekova i dr.). Preko 370 tisuća umirovljenika je ugovorilo dopunsko zdravstveno osiguranje, od kojih je 220 tisuća starije od 65 godina. Uz to, većina prima mirovine s kojima jedva preživljavaju.

"Ako se ne uspijete dogovoriti, zahtijevamo od HLS-a da se štrajk ne odnosi na umirovljenike i da se to javno obznani", kaže se u priopćenju.

Umirovljenici su najugroženija kategorija građana s obzirom na zdravstveno stanje i životnu dob, a tijekom svojega radnog vijeka plaćali su doprinose za zdravstveno osiguranje da bi danas bili dovedeni u nemoguću situaciju, naglašava MUH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙