FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "Agrokor" jača svoj položaj na tržištu SCG-a

ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski "Agrokor" Ivice Todorićastekao je pravo na korištenje dijela beogradske Luke i ojačao svojpoložaj za ostvarivanje javno izrečenih ambicija da "Frikom" kao diokoncerna Agrokor postane vodeći regionalni "igrač" na tržištusladoleda i smrznute hrane, piše beogradski "Blic" u srijedu.
ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski "Agrokor" Ivice Todorića stekao je pravo na korištenje dijela beogradske Luke i ojačao svoj položaj za ostvarivanje javno izrečenih ambicija da "Frikom" kao dio koncerna Agrokor postane vodeći regionalni "igrač" na tržištu sladoleda i smrznute hrane, piše beogradski "Blic" u srijedu.

Kupnjom dionica tvrtke "Idea" vlasnik "Agrokora", jedne od najvećih hrvatskih tvrtki, i predsjednik uprave beogradskog "Frikoma" Ivica Todorić, stekao je pravo na korištenje 15.000 četvornih metara skladišnog prostora Luke Beograd, piše list i napominje da je, postavši partner beogradske Luke, Ivica Todorić dobio mogućnost uspostavljanja direktnih robnih tokova sa zemljama na plovnoj magistrali Sjeverno more - Crno more.

"Iskrcavanjem u Luku Beograd Todorić je ojačao poziciju za ostvarivanje svojih javno izrečenih ambicija - da 'Frikom', kao sastavni dio mreže 'Agrokora', postane vodeći regionalni igrač na tržištu sladoleda i smrznute hrane. Kao suvlasnik firme 'Idea' (veleprodaja robe široke potrošnje, uvoz alkoholnih pića) koja zapošljava 150 radnika i čiji je vlasnik Enver Nuhović godinama ulagao u Luku, Todorić je pravo zakupa dobio na neodređeno vrijeme, što najbolje govori o njegovim ambicijama na ovim prostorima", piše list.

Činjenica da najveća srpska i najveća hrvatska kompanija u zakupu drže veliki dio prostora u beogradskoj luci, nastavlja list, za pojedine analitičare tržišta na prostoru bivše SFRJ već je dovoljan signal za zaključak da "slučajni partneri" možda namjeravaju postati vlasnici Luke Beograd čijih se 77 posto dionica danas nalazi u rukama države i malih dioničara.

"Kada je kupovao 'Frikom', Todorić je izjavio da nijedan zarađen euro neće iznijeti iz Srbije, već da će sve reinvestirati na ovom tržištu u kvalitetne izvozne proizvode. Za ostvarenje te namere hektar i po u Luci Beograd i te kako je značajan potencijal", ocjenjuje na kraju list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙