FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački rast usporava; kamatne stope u eurozoni odgovarajuće

WASHINGTON, 18. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Njemačko gospodarstvo uprva je tri ovogodišnja mjeseca vjerojatno poraslo za 0,5 posto, no uovom će tromjesečju njegov rast ponovno usporiti, kazao je predsjednikBundesbanke Axel Weber dodajući kako ne vidi razloga za promjenekamatnih stopa u eurozoni.
WASHINGTON, 18. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Njemačko gospodarstvo u prva je tri ovogodišnja mjeseca vjerojatno poraslo za 0,5 posto, no u ovom će tromjesečju njegov rast ponovno usporiti, kazao je predsjednik Bundesbanke Axel Weber dodajući kako ne vidi razloga za promjene kamatnih stopa u eurozoni.

Obraćajući se novinarima u Washingtonu po završetku sastanka ministara financija sedam industrijski najrazvijenijih gospodarstava svijeta G7, Weber je kazao da su ključne kamatne stope Europske središnje banke (ECB), na povijesno najnižim razinama od dva posto, odgovarajuće.

"Očekujemo stopu rasta njemačkog gospodarstva od oko 0,5 posto u prvom tromjesečju", kazao je Weber, dodajući međutim da će rast usporiti u drugom tromjesečju ali da vjerojatno neće biti negativan. "Stabilan tijek kamatnih stopa za ECB i dalje je odgovarajući", kazao je Weber istaknuvši da zasad ne vidi potrebe za izmjenama kamatnih stopa.

Njemačko gospodarstvo zabilježilo je pad aktivnosti u lanjskom četvrtom tromjesečju, bacivši sjenku na prognoze za 2005. No većina ekonomista očekuje da će pokazati oporavak u prvom tromjesečju a procjenjuju rast u rasponu od 0,3 do 0,5 posto. Ekonomski institut DIW još je optimističniji, predviđajući 0,7-postotni rast za prvo tromjesečje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙