FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskoro uspostava autobusnog prometa između Hrvatske i Crne Gore

ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Nakon 15 godina, u lipnju ove godineponovno bi trebao biti uspostavljen autobusni linijski prijevozputnika između Republike Hrvatske i Republike Crne Gore, zaključeno jena sastanku dviju strana u Zagrebu, izvijestili su danas iz hrvatskogMinistarstva mora, turizma, prometa i razvitka.
ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Nakon 15 godina, u lipnju ove godine ponovno bi trebao biti uspostavljen autobusni linijski prijevoz putnika između Republike Hrvatske i Republike Crne Gore, zaključeno je na sastanku dviju strana u Zagrebu, izvijestili su danas iz hrvatskog Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Na dvodnevnom sastanku, na kojem je hrvatsko izaslanstvo vodio pomoćnik ministra za cestovni promet Igor Maly, a izaslanstvo Ministarstva pomorstva i prometa Crne Gore pomoćnik ministra Radoš Šućur, razgovarano je o suradnji u području međunarodnog cestovnog prijevoza putnika i tereta.

Za uspostavu redovnih autobusnih linija između Hrvatske i Crne Gore postoji veliki interes građana i prijevoznika s obje strane - zahtjeve je podnijelo 15 hrvatskih i 7 crnogorskih autobusnih prijevoznika, navodi se u priopćenju.

Hrvatsko je Ministarstvo zaprimilo 88 zahtjeva za uspostavom linija, dok su u resornom crnogorskom Ministarstvu zaprimljena 83 zahtjeva za uspostavom linija.

Na tehničkom sastanku u Zagrebu dogovoreno je da prijevoznici svoje kompletirane zahtjeve za redovne autobusne linije dostave nadležnim ministarstvima najkasnije do 10. svibnja 2005. godine.

Nakon provjere o ispunjavanju uvjeta zaprimljene će zahtjeve jedno ministarstvo proslijediti drugome radi izdavanja dozvole na rok od godinu dana i to do 31. svibnja 2006, navode iz Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙