FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Slovenska mreža autocesta mogla bi biti završena prije roka

LJUBLJANA,7. travnja(Hina) - Bivši slovenski ministar prometa MarkoPavliha procjenjuje da bi program gradnje slovenskih autocesta mogaobiti završen 4 godine prije nego što se planiralo, 2008. umjesto 2012.godine, piše tršćanski "Primorski dnevnik". (Hina) xfl yakoz
LJUBLJANA,7. travnja(Hina) - Bivši slovenski ministar prometa Marko Pavliha procjenjuje da bi program gradnje slovenskih autocesta mogao biti završen 4 godine prije nego što se planiralo, 2008. umjesto 2012. godine, piše tršćanski "Primorski dnevnik".

Pavliha je svoju procjenu iznio na seminaru "Stvaranje Europe pomoću transeuropske prometne mreže" održanom ovih dana u Veneciji kojemu je prisustvovalo više članova Europskog parlamenta, te bivši gradonačelnik Trsta, a sadašnji guverner pokrajinske vlade Friuli-Giulia Riccardo Illy. Kako u četvrtak piše tršćanski "Primorski dnevnik", glasilo tršćanskih Slovenaca, Illy je upozorio da su Španjolska, južna Francuska i sjeverna Italija poprilično izolirane u odnosu na istočnu Europu zbog kašnjenja cestogradnje i neodgovarajuće željezničke infrastrukture u Sloveniji, ali i "uskih grla" na prometnicama u Austriji. Pavliha je ocijenio da program slovenskog "autocestovnog križa" s oba kraka, sjever-jug i istok-zapad, koji se nalazi na potezu dva europska koridora, može biti završen do 2008. godine iako se smatralo da je optimalni rok za njegov dovršetak 2012. godina.

Slovenski premijer Janez Janša ocijenio je međutim u srijedu na konferenciji za novinare, osvrćući se na zatečeno stanje, da je od prijašnje vlade naslijedio malo sredstava i nedovršene programe za infrastrukturu, osobito za modernizaciju željeznice. Posebno nerealnim Janša je nazvao procjenu prijašnje vlade koliko će koštati modernizacija pruge kojom bi se bolje povezala luka Koper s Ljubljanom.

(Hina) xfl yakoz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙