FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kalmeta i Poci o prometnom povezivanju Hrvatske i Albanije

ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Nedopustivo je da između Hrvatske iAlbanije ne postoji nikakva izravna kopnena, pomorska i zračnaprometna veza, što treba u najskorije vrijeme promijeniti, izjavio jedanas ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta nakonsusreta s ministrom prometa i telekomunikacija Albanije SpartakomPocijem.
ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Nedopustivo je da između Hrvatske i Albanije ne postoji nikakva izravna kopnena, pomorska i zračna prometna veza, što treba u najskorije vrijeme promijeniti, izjavio je danas ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta nakon susreta s ministrom prometa i telekomunikacija Albanije Spartakom Pocijem.

Kako je najavio, uskoro se očekuje izrada nacrta sporazuma o pomorskom i zračnom prijevozu, a u svibnju bi se u Zagrebu trebao održati susret tehničkih i financijskih stručnjaka za realizaciju projekta Jadransko-jonske autoceste.

Taj cestovni pravac, rekao je Kalmeta, i hrvatska i albanska strana ocjenjuju projektom od strateškog interesa, a u njegovoj realizaciji u Albaniji, po najavama dvaju ministara, mogle bi sudjelovati i hrvatske projektantske i građevinske tvrtke.

Jedan od takvih projekata, rekao je ministar Poci, je izgradnja mosta preko rijeke Bune kod Skadra na trasi buduće autoceste.

Dvojica ministara dogovorili su uzvratni susret koji bi se trebao održati u Tirani početkom lipnja. Ministar Kalmeta najavio je da će jedna od tema tog susreta biti razgovori hrvatskih i albanskih lučkih uprava, što bi, kako je rekao, trebalo unaprijediti pomorske veze dvaju zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙