FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarski premijer otpustio ministra financija

BUDIMPEŠTA, 18. travnja 2005. (Hina/AFP) - Mađarski premijer FerencGyurcsany otpustio je u ponedjeljak svog ministra financija TiboraDraskovicsa zato što nije predložio dovoljno strogu reformu mađarskogporeznog sustava.
BUDIMPEŠTA, 18. travnja 2005. (Hina/AFP) - Mađarski premijer Ferenc Gyurcsany otpustio je u ponedjeljak svog ministra financija Tibora Draskovicsa zato što nije predložio dovoljno strogu reformu mađarskog poreznog sustava.

Puno se spekuliralo o tome može li Draskovics ipak ostati na dužnosti nakon kritika upućenih na račun njegovih prijedloga o promjenama poreznog sustava.

Premijer Gyurcsany izjavio je da mjere koje bi trebale osigurati konkurentnost složenog mađarskog poreznog sustava u usporedbi s ostalim zemljama nisu dovoljno ambiciozne.

"Preporučujem da od sljedećeg tjedna novi mađarski ministar financija bude Janos Veres", kazao je premijer Gyurcsany na sastanku parlamentarnog kluba Socijalističke stranke.

Veres je financijski stručnjak koji trenutno obavlja dužnost državnog tajnika u premijerovu uredu. Prethodno je obavljao dužnost državnog tajnika u ministarstvu financija.

Tibor Draskovics preuzeo je u siječnju prošle godine dužnost ministra financija nakon što je i njegov prethodnik Csaba Laszlo otpušten zato što nije obuzdao proračunski deficit.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙