FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suspendirano još dvoje petrinjskih policijskih službenika

SISAK, 18. travnja 2005. (Hina) - Načelnik PU sisačko-moslavačkeMarijan Tomurad udaljio je s dužnosti još dvoje policijskih službenikapetrinjske Policijske postaje zbog propusta provjere navoda o nasiljui zlostavljanju u obitelji koje je podnijela Željka Kihalić, koju jenjezin suprug Vlastimir Kihalić, kao i dvije njezine prijateljice, 21.ožujka ubio hicima iz pištolja.
SISAK, 18. travnja 2005. (Hina) - Načelnik PU sisačko-moslavačke Marijan Tomurad udaljio je s dužnosti još dvoje policijskih službenika petrinjske Policijske postaje zbog propusta provjere navoda o nasilju i zlostavljanju u obitelji koje je podnijela Željka Kihalić, koju je njezin suprug Vlastimir Kihalić, kao i dvije njezine prijateljice, 21. ožujka ubio hicima iz pištolja.

Protiv njih oboje bit će podnesene kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Petrinji, priopćila je danas sisačko-moslavačka policija.

Bivši načelnik PU sisačko-moslavačke Marijan Belošević, koji je i sam zbog tog trostrukog ubojstva dao ostavku, već je ranije zbog istog razloga udaljio s dužnosti troje petrinjskih policajaca. Protiv dvoje od njih također će biti podnesene kaznene prijave.

U Petrinji je 21. ožujka Vlastimir Kihalić (37) hicima iz pištolja ubio suprugu Željku Kihalić i njezine dvije prijateljice Vesnu Mokrović i Nadu Kušan, nakon čega se predao policiji. Naknadno se otkrilo da je ubojica imao dozvolu za posjedovanje i nošenje oružja iako je obolio od PTSP-a, a da je njegova supruga još u veljači došla u policijsku postaju policiji prijaviti da joj muž prijeti.

Načelnik Tomurad s dužnosti je udaljio i trojicu policijskih službenika Policijske postaje Hrvatska Kostajnica zbog teže povrede službene dužnosti i prekoračenja službenih ovlasti u postupanju prema počinitelju narušavanja javnog reda i mira u kostajničkom ugostiteljskom objektu.

I protiv njih će biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Petrinji.

Protiv svih udaljenih policijskih službenika provest će se disciplinski postupak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙