FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suspendiran prvi nogometaš u velikoj aferi namještanja rezultata

FRANKFURT, 7. travnja 2005. (Hina/DPA) - Njemački nogometni savezsuspendirao je na šest mjeseci Nizozemca Thijsa Waterinka, kapetanatrećeligaša Paderborna, zbog sudjelovanja u namještanju rezultata.Suspenzija mu traje od 1. veljače do 31. srpnja ove godine.
FRANKFURT, 7. travnja 2005. (Hina/DPA) - Njemački nogometni savez suspendirao je na šest mjeseci Nizozemca Thijsa Waterinka, kapetana trećeligaša Paderborna, zbog sudjelovanja u namještanju rezultata. Suspenzija mu traje od 1. veljače do 31. srpnja ove godine.

Waterink je prvi nogometaš koji zaradio suspenziju u velikoj aferi namještanja utakmica, čiji je jedan od glavnih protagonista nogometni sudac Robert Hoyzer.

Nizozemski nogometaš priznao je da je uoči kup susreta protiv bundesligaša HSV-a, u kolovozu prošle godine, primio deset tisuća eura od jednog muškarca, te da je taj novac kasnije podijelio sa suigračima. Paderborn je slavio 4-2, a sudac na toj utakmici bio je baš Robert Hoyzer.

Budući da je afera otkrivena kad je kup natjecanje već prilično odmaklo, utakmica između HSV-a i Paderborna nije ponovljena, ali je HSV dobio dva milijuna eura odštete od Njemačkog nogometnog saveza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙