FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na burzama suspendirano uvrštenje i trgovina dionicama Sunčanog Hvara

ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Na burzama suspendirano uvrštenje itrgovina dionicama Sunčanog Hvara
ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Na burzama suspendirano uvrštenje i trgovina dionicama Sunčanog Hvara

HINA - Financijski servis

Dionicama Sunčanog Hvara od danas je suspendirano uvrštenje i trgovanje u kotacijama Zagrebačke i Varaždinske burze, a zbog odluke Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) o izboru najboljeg ponuditelja za osnivanje javno-privatnog partnerstva (JPP) u toj hotelskoj tvrtki (luksemburške tvrtke "Orco Property Group").

Rješenje o suspendiranju trgovanja svim dionicama Sunčanog Hvara (oznake SUNH-R-A), kako su danas izvijestili sa Zagrebačke i Varaždinske burze, donijela je Komisija za vrijednosne papire RH, a na zahtjev HFP-a od 1. travnja.

HFP je od Komisije zatražio obustavu trgovanja dionicama Sunčanog Hvara istodobno kada je i njegov UO održao sjednicu na kojoj je donio odluku o izboru najboljeg ponuditelja za JPP u Sunčanom Hvaru. Među dvije pristigle obvezujuće ponude za to JPP boljom je ocijenjena i odabrana ponuda "Orca", uz uvjet da se s tom tvrtkom u idućih 15 dana provede usaglašavanje teksta budućeg Sporazuma dioničara. To usaglašavanje traje od danas.

Komisija za vrijednosne papire je stoga, a i imajući u vidu rast cijena te potrebu zaštite sudionika na tržištu kapitala naložila suspenziju uvrštenja i trgovanja dionicama Sunčanog Hvara, navode sa obje Burze.

S Burzi dodaju i da će suspendiranje uvrštenja i trgovine navedenim dionicama trajati do ukinuća te suspenzije od strane Komisije za vrijednosne papire.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙